Haldoklik Miskolcon a Vasgyári piac, ahogy szinte az egész város

Az egyik miskolci Facebook-csoportban osztotta meg gondolatait és fotóit egy felhasználó az egyre fogyatkozó Vasgyári piacról. Bejegyzésével hozzászólás cunamit indított el. Egyik látogatását a piacon 2023. augusztus 17-én, csütörtökön 14.33-kor dokumentálta, amikor láthatóan már teljesen zárva volt. Aztán egy másik alkalommal, két nap múlva, szombaton fél 10 körül ismét kiment a piacra, hogy virágot vegyen, de az árusok csak foghíjasan lézengtek a területen.

A zöldségsek még úgy ahogy kitartanak
Fotó: olvasónk

A fényképek alatti hozzászólások között olvasható, hogy a Vasgyári piacnak hétköznap 15 óráig nyitva kellene tartani, de az árusok már egy órával korábban elkezdenek összepakolni. Egy másik kommentelő pedig azt írja, hogy délelőtt is nagyon kevés a kereskedő és nemcsak a virágosok, hanem a zöldségesek között is. Abban majdnem mindegyik hozzászóló egyetért, hogy a nagy múlttal rendelkező Vasgyári piac jelenleg haldoklik.

A virágpiac kong az ürességtől
Fotó: olvasónk

A piac helyzetével kapcsolatban a miskolci Városháza sajtóosztályán keresztül az üzemeltető Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.-t kérdeztük. Az aktuális nyitvatartást meglehetősen nehéz megtalálni az üzemeltető honlapján. Ez alapján a hétfő szünnap, keddtől péntekig 5-től 15 óra között, szombaton 5 és 14 óra között, vasárnap pedig 5 és 13 óra között van nyitva.

boon.hu