Borsodi bérgyilkos. Megrendelésre is dolgozik. Hangtompítós fegyverrel lőtt

Hangtompítóval felszerelt fegyverrel lőttek agyon egy kutyát Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye egyik Miskolchoz közeli településén – írja a Blikk. A történtekről egy helyi lakos értesítette az állatvédőket.

„Úgy tudjuk, a szóban forgó férfi megrendelésre is dolgozik, hol portán belül, hol kívül írtja a kutyákat. Állítólag a kóbor ebek tetemeit fekete zsákokba csomagolva dobja ki más településeken az út mellett. Hogy milyen pozícióban dolgozik, azt nem tudni, de van vadászengedélye. Ezt két-három évvel ezelőtt más okokból kifolyólag bevonták tőle, de azóta már visszakapta” – mondta el a Blikknek Jeney Andrea, a Soul In Soul – Lélek a Lélekben Állatmentő Alapítványt vezetője.

A laphoz eljutott egy felvétel is az esetről, amit nem publikáltak, de azt írják, jól látszik rajta, ahogyan a férfi cigarettával a szájában komótosan a ketrecbe zárt foxterrier fajtájú kutyához sétál, hangtompítós vadászfegyverrel a kezében. Több oldalról is szemügyre veszi az ártatlan négylábút, méregeti, hogyan adhatná le a lövést a szerencsétlen állatra, majd végül hidegvérrel közelről agyon lövi. Végül egy újabb lövést is lead az agonizáló állatra, mindezt pedig egy társa végignézi.

Jeney Andrea azt mondta a Blikknek, hogy állatkínzás miatt feljelentést tettek. A Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: a bejelentés nyomán állatkínzás miatt indítottak büntetőeljárást egyelőre ismeretlen tettes ellen. A vizsgálat szakértők bevonásával zajlik, az viszont már most kiderült, hogy az ominózus felvétel feltehetően évekkel ezelőtt készült, de csak most került az állatvédők birtokába.

A Blikk munkatársa el is látogatott arra a településre, ahol az eset történt. Beszéltek is a lövéseket leadó férfivel. A történtekről nem kívánt nyilatkozni, de a tettét egyáltalán nem tagadta. A lap munkatársától értesült arról, hogy a videó alapján a rendőrség büntetőeljárást indított, elmondása szerint ugyanis a hatóságok egyelőre nem keresték meg őt.