A Jobbik Veres Pált támogatja, hogy polgármester legyen
Nem gátolja a Jobbik-Konzervatívokat az elmúlt napokban meghirdetett, az ellenzéki pártoktól nagyobb távolságot tartó politikája abban, hogy az önkormányzati választáson akár a Demokratikus Koalíció helyi képviselőivel is összefogjon – amennyiben a cél Veres Pál polgármester jövő tavaszi újraválasztása. Egyebek közt erre is fény derült az ősz első napján a miskolci városházán.

Péntek délutáni miskolci látogatásával a Jobbik-Konzervatívok elnöke nyomatékosítani igyekezett: pártja – ahogy azt idén tavasszal be is jelentették – támogatni fogja a regnáló városvezetőt a 2024-es helyhatósági megmérettetésen. 

Gyöngyösi Márton az egyeztetést követő sajtótájékoztatón felidézte: akárcsak a május végi vizitje során, ezúttal is az önkormányzati választásokra fókuszálva egyeztettek Veres Pállal, de a helyi ügyeken kívül szó esett átfogóbb politikai kérdésekről is.

„Nyitott szemmel járva az országot – be tudjuk azonosítani, ki a helyben hiteles ember. Aki helyi ügyeket felvállalva bírja a helyiek támogatását”

– húzta alá a találkozó után.

Szarka Dénes önkormányzati képviselő, a Jobbik-Konzervatívok miskolci elnökének beszámolójából megtudtuk, pártjának elnöke az elmúlt egy hétben esett itteni aktualitásokról is tájékozódott. Így képet nyert az M30-as fizetőssé tételéről és az Alsózsolcára tervezett akkumulátor-újrahasznosító üzem körüli heves társadalmi reakciókról is.