És itt szeretném felhívni Szijjártó becses figyelmét arra, hogy Ukrajna után a következő ország mi vagyunk. Vagy ez nem gond?

Hát ugye eleve Ukrajna sem jófejségből, barátságból kapja a pénzt, ilyen fogalmak a nemzetközi politikában nem léteznek. Ukrajna vérrel fizet azért a pénzért akkor, amikor megpróbálja határain belül megállítani az agresszort. Persze nem az uniós tagállamok védelmében teszi ezt merő szívjóságból, de attól még a lényeg a mi szempontunkból pontosan ez. Nem csak Ukrajna, hanem az Európai Unió elemi érdeke is Putyin megállítása, ezért Ukrajnának is, az uniónak is áldozatokat kell hozni. És örüljünk, hogy nekünk csak pénzbe kerül, nem az életünkbe. És még:

Minden egyes nap, ami háborúval telik, és minden egyes, Ukrajnába szállított fegyver újabb emberek halálát okozza, és mi ezt szeretnénk megakadályozni.

Mert Petike mi van akkor, ha nem szállít senki sem fegyvert Ukrajnába? Elárulom. Akkor az van, hogy jönnek az orosz katonák és lelövik az ukrán férfiakat, nőket, öregeket, fiatalokat, gyerekeket. Meg lebombázzák őket. Mert a háborúk ilyenek, hiába adjátok elő a csútival azt, hogy kissé elszundítottatok Woodstockban és most ébredeztek, virággal a fogaitok között. Ha az ukránok nem kapnak fegyvert, attól a háború nem ér véget, csak akkor nem tudnak védekezni sem, pláne védeni az unió határait, ezzel a mi seggünket. Tudtommal háború attól még soha nem ért véget, hogy valaki hangosan óbégatott, hogy márpedig legyen béke! A békéhez mindig kell győztes és vesztes. Ez nem jó dolog, de másként nem működik. Ameddig az agresszort nem sikerül alkura kényszeríteni, addig nem lesz béke. Akkor sem, ha Ukrajna egyetlen fillért, egyetlen fegyvert nem kap holnaptól. Akkor majd éhen halnak, kövekkel és botokkal harcolnak, de addig nem lesz béke, ameddig élnek ukránok. És itt szeretném felhívni Szijjártó becses figyelmét arra, hogy Ukrajna után a következő ország mi vagyunk. Vagy ez nem gond? Éppen ez a cél? Mit ígért Putyin a harmadáron adott gázon kívül? Segít megtartani a hatalmat? Ad egy darabaka földet? Nem kellene erről megkérdezni az országlakókat is? Azokat, akiknek a nevében hörögnek az urak, közben mindent titkolnak előttük és még arról is hazudnak, hogy mit titkolnak. Orbán Viktor, Szijjártó és az udvartartás, a NER-lovagok érdeke nem egyezik kilencmillió magyar érdekével. Nem kellene erről is néhány szót ejteni?

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!https://kolozsvaros.com/2023/09/01/a-konstruktiv-egyuttmukodes-talajan-allva-kisgatyaban/