AZ ŐSZ VÉGÉRE ÖSSZEKÖTIK MÁLYIVAL MISKOLCOT

 Egy 2,2 kilométeres szakasznak köszönhetően kerékpárút köti majd össze a déli városkaput Mályival, ami beköt a korábban már a Pannergy-ig elkészült kerékpárútba. Az út a 3-as számú főútvonal mentén éri el Miskolc határánál a Mályi felől megyei TOP fejlesztésből megvalósuló kerékpárutat – ecsetelte a helyszínen a polgármesteri hivatal pályázati főosztályának vezetője.

További három is épül a következő félévben. Eszerint a Bogáncs utca és a Miskolctapolcai út közötti 3,1 kilométeres szakasz (ebből 1,6 új építésű) például összeköttetést teremt a déli városkapu térségében működő ipari és kereskedelmi funkciók és a meglévő, Belváros-Miskolctapolca kerékpárút között. A kerékpáros létesítmény elérhetővé teszi Görömbölyt, Hejőcsaba déli oldalát, a Hejő-parkot, valamint az egyetemi sportlétesítményeket.

A négy szakasz összesen közel kilenc kilométer hosszan valósul meg, négy külön kivitelező dolgozik rajta egy időben. A projekt összköltsége 1,1 milliárd forint, teljes egészében a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósul meg.

Szarka Dénes kiemelte: a déli városkapu térségében épülő kerékpárút biztosítja az ott működő ipari és kereskedelmi funkciók átjárhatóságát a kerékpárosok számára. Hozzátette, a miskolci önkormányzatnak mindezzel célja még a turizmus fejlesztése is – azzal, hogy az ideérkezők a lehető legtöbb látványos és vonzó helyet tudják majd felkeresni. A fejlesztési tanácsnok szerint nem utolsó szempont az sem, hogy miskolci lakosok is minél nagyobb számban vegyék igénybe a kerékpárutakat, ez