Hongkongi filmcsokor a miskolci CineFesten

A világ filmgyártásában Hongkong régóta magas színvonalat képvisel, és a nézők most nem csak betekintést nyerhetnek a rendkívül színes művészetükbe, hanem találkozhatnak a levetített filmek szereplőivel is a CineFesten, amely szeptember 1. és 9. között várja a filmrajongókat Miskolcon a Művészetek Házában.

A Making Waves – A hongkongi filmművészet éllovasai olyan vándorfilmes program, amely 2023-ban már járt Pekingben, Udinében, Balin és Sanghajban. A CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál lesz az eseménysorozat magyarországi állomása, a válogatás a fesztivál Kitekintő programján belül kapott helyet.

Hat történet

Az első levetített film, az Őrült világ cselekménye egy esős éjszakán kezdődik. Egy jós megpróbál segíteni egy prostituáltnak, de késve érkezik meg a helyszínre. A véletlen odasodorja Siu Tung-ot is, aki megbabonázva bámulja a lány holttestét. A jós meglátja a jövőt, és rájön, hogy Siu Tung hamarosan gyilkosságot követ el. Úgy dönt, szembeszáll az elkerülhetetlennel. A film az Uránia teremben látható szeptember 4-én, hétfőn 21:30-kor.

Az utca napos oldala egy menekült kisfiúról szól, akinek egy helyi taxisofőr segít elszökni Hongkongból. (09.05-én, 21:30-tól látható.) A Csak a holttestemen keresztül egy lakóparkba invitál, ahol elszabadul a pokol, miután az ott élők holttestet találnak. (09.06. 19:00)

Ki nem hunyó fényekben az özvegy Mei Heung számtalan álmatlan éjszakán van túl férje, Bill halála óta. Egy nap Bill hátrahagyott holmijai között talál egy kulcsot, amely elvezeti őt férje titkos műhelyéhez és fiatal tanítványához, Leóhoz. (09.07. 17:00)

A Rossz lelkiismeret című filmben az éles nyelvvel megáldott ügyvéd, Adrian Lam felelőtlensége miatt az ártatlan Jolene Tsangot 17 év börtönre ítélik.(09.07. 19:30)

A megtörtént eseményeken alapuló Fényes nappalban egy hírügynökség oknyomozó újságíró csoportja fülest kap egy fogyatékkal élőket gondozó otthonban történő visszaélésekről. (09.08. 19:00)

A filmekről részletesebben a Cinefest filmfesztivál oldalán olvashat.