Az ANDRADA Group Kft. önkormányzatnál tett látogatásakor a hangsúlyozottan kért, tervezett tevékenysége ismertetésére irányuló tájékoztatást. A nap
Tisztelt Alsózsolcai Lakosok!
A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztályán indított előzetes vizsgálati eljárásról szóló – önkormányzatunkhoz 2023. augusztus 22-én érkezett – közlemény szerint az ANDRADA Group Kft. 10.000 tonna/év veszélyes hulladék hasznosító üzem létesítését tervezi.
A közigazgatási rendszer átalakításának (centralizálásának) eredményeként az önkormányzatunk nem részese az engedélyezési eljárásnak.
Az ANDRADA Group Kft. önkormányzatnál tett látogatásakor a hangsúlyozottan kért, tervezett tevékenysége ismertetésére irányuló tájékoztatást – érthetetlen módon – elmulasztotta, annak konkrétumairól csak a kormányhivatal közleményéből szerezhettünk tudomást.
Alsózsolca lakosságában a veszélyes hulladék hasznosító üzem létesítése félelmet kelt. A sajtóban szinte naponta megjelenő különböző akkumulátor feldolgozó üzemek, akkumulátor gyárak létesítéséről szóló hírek felerősíthetik ezt a félelmet.
Alsózsolca város lakosságát aggodalommal tölti el a veszélyes hulladék hasznosító üzem létesítése, ellenzi az üzem létrehozását.
A képviselő-testület maximális egyetértésével felkértem az ANDRADA Group Kft. vezetőségét egy lakossági fórum összehívására a Közösségi Házba, azt azonban csak az üzemcsarnokban hajlandók megtartani.