Pesty László aki beleköp a Fidesz levesébe

Pesty László, aki a Fidesz holdudvarából ment neki a „Lölő-jelenségnek”?

KACSKOVICS MIHÁLY BÉLA

 

Sorra adja az erősebbnél erősebb nyilatkozatokat Pesty László arról, hogy a NER-nek van egy rétege, amely amellett, hogy buta, mint a tök, tehetséges vállalkozókat semmiz ki. Ellenzéki oldalról ezek nem új szavak, de Pesty még az elsők között lett Fidesz-tag, igaz, soha nem idomult katonásan a szervezetbe. Mit kell tudni a piarista gimnazista kora óta fekete bőrdzsekit hordó dokumentumfilmesről, aki már korábban is próbálta „megjavítani” a Fideszt?

Az, hogy a kirakatban lopunk, csalunk, zsarolunk, ez ugyanaz, mint a Lölő-jelenség Magyarországon. Lölő-klán, Biden-klán… Kirakatban lopunk, csalunk, hazudunk, kompromittálva egy történelmi eszmét. Förtelem mind a kettő.

Az idézet Pesty Lászlótól származik, a Bálványosi Szabadegyetemen hangzott el. Azóta a Népszavának adott interjújában azt is mondta, előfordulhat, hogy akár konkrét nevekkel, példákkal is alá fogja támasztani azt, amiről beszél. Vagyis hogy a Fideszen belül akár bűncselekmények révén gyarapodnak egyesek. Nem tagadja, dühét az is táplálja, hogy az egyik barátjának cégét is „elvették” (pontosabban fogalmazva „gyanús körülmények között, töredékáron vált meg a vállalkozásától, amit korábban maga épített fel”).

A kijelentések az elmúlt időszak legerősebb állításai a Fidesz holdudvarából a Fidesz, illetve a NER ellen. Az korábban is előfordult, hogy az „urizálásról” vita folyt, de hogy állítólagos bűncselekményekről, „Lölő-jelenségről”, nagyvállalkozók büdös lábairól, késsel-villával enni nem tudásról beszéljen valaki, az példátlan, még úgy is, hogy Pesty közben hűségesküt is tett Orbán és a Fidesz mellett.

De kicsoda Pesty László, aki ilyen módon akar, ahogy ő fogalmaz, megtisztulási folyamatot a Fidesz körül?