Akkubontó Alsózsolcán. Szilágyi László polgármester  nem tartotta fontosnak tájékoztatni

Alsózsolca Város Önkormányzata Facebook oldalán augusztus 27-én, vasárnap reggel 8 óra 35 perckor posztolták a Andrada Group tájékoztatását a készülő beruházásról. A hozzászólások nagy része a helyiek aggodalmát fejezi ki:

„Kérjük a tisztelt polgármester urat hogy szíveskedjék sürgősen rendkívüli lakossági fórumot összehívni és tájékoztatást adni a jelenlegi helyzetről” – fogalmaz az egyik. „Az átláthatóság nevében milyen társadalmi egyeztetések nyomán teszik tönkre az élő környezetünket?” – teszi fel a kérdést egy másik. Egy következő is hasonló megfogalmazást tesz: „Alsózsolca város önkormányzata! Előbb nem a helyi lakosokat kellene megkérdezni, hogy szeretnének e egy akkumulátor újrahasznosító, a környezetre és a lakosságra ártalmas üzemet a közvetlen közelükben?” Olyan komment is akad, amely egyenesen így fogalmaz: „Aggódom elsősorban a gyerekeink, unokáink egészsége miatt.”

Az akkumulátor-feldolgozó építésével kapcsolatban magunk is írásban kérdéseinkkel kerestük meg Szilágyi Lászót, a város polgármesterét. A következőkre vagyunk kíváncsiak: Tervezi-e részletes tájékoztatás tartását az önkormányzat az ügyben? Az akkumulátor gyártással, feldolgozással kapcsolatban az utóbbi időben ellenérzés alakult ki az emberek körében. Hogyan tudná megnyugtatni az alsózsolcaiakat, hogy ebben az esetben nincs miért aggódniuk? Milyen garanciákat ad az építő cég a város számára, hogy az üzem nem lesz környezetszennyező? Nem tartanak attól, hogy csökkenni fog az ingatlanok értéke a városban azzal, hogy egy ilyen üzem kezdi meg működését?

A polgármester azonban nem tartotta fontosnak tájékoztatni a boon.hu olvasóit az ügyben.