Miskolc. Nem nyitott a Városháza? Veres Pali szóba sem került?

Küldjük felhasználásukra a Demokratikus Koalíció miskolci szervezetének álláspontját. Köszönjük, hogy olvasóikat, nézőiket tájékoztatják.

DK – Miskolcról őszintén: hatpárti tárgyalások Miskolcért

Hatpárti tárgyalásokat kezdeményezett a Demokratikus Koalíció miskolci szervezete 2023. nyár elején azokkal a pártokkal, amelyek 2019 – ben visszaszerezték Miskolcot a Fidesztől. A Demokratikus Koalíció az ellenzéki választók felhatalmazásával állt a tárgyalások élére, hiszen az országos és a miskolci közvélemény-kutatások azt mutatják: minden második ellenzéki szavazó a Demokratikus Koalíció megoldásaival ért egyet az ország válságból való kivezetésére.

A Momentum, LMP, Jobbik-Konzervatívok, MSZP, PM miskolci vezetőivel, képviselőivel már a harmadik tárgyaláson vagyunk túl, a megbeszélés a mai napon folytatódik. A Demokratikus Koalíció miskolci szervezete számára fontos a transzparencia, ezért folyamatosan tájékoztatjuk a miskolciakat a tárgyalásokról.

Fotó: A másik oldal. Teljes

A DK miskolci szervezete elindította a Miskolcról őszintén programját, ahol a miskolciak bátran beszélhetnek a város ügyeiről.  A DK számára fontos, hogy a hatpárti tárgyalásokon napirendre kerüljenek ezek a felvetések.   A választók nem értik, mi történt az Ellipsummal, miért áll a Diósgyőri vár felújítása, mi lesz a sorsa a Tündérkertnek.  Többen felvetették: számukra csalódás, hogy a miskolciak vízműve Fidesz-kézre kerül, de Miskolc közösségi közlekedése is állandó téma.  Szóba került a nyitott városháza elvárása, ahol átláthatóak az EU-pénzek költései.

A hatpárti tárgyalások első találkozóján egyetértés alakult ki: csak közösen lehet megakadályozni, hogy a Fidesz visszatérjen Miskolcra, és úgy pusztítsa le, ahogyan most az országot. Abban az alapelvben is megegyezésre jutottunk, hogy Miskolcon is változásra van szükség.

A DK egyértelműen fogalmaz: ahhoz, hogy érdemben javuljon Miskolc helyzete, minél előbb kormányváltás szükséges!

Ehhez azonban bátor ellenzéki politizálásra, kiállásra van szüksége Miskolcnak is.

 

A miskolci Demokratikus Koalíció elnöksége

Az LMP Magyarország Zöld Pártja egyetért a Demokratikus Koalíció nyilatkozatával.