de a döntőbe jutás sajnos most egyiküknek sem jött össze

Az augusztus 21-i küzdelmekben érdekelt sportolóink jól teljesítettek, de a döntőbe jutás sajnos most egyiküknek sem jött össze.

Budapest, 2023. augusztus 21.
Klekner Hanga a női rúdugrás selejtezőjében a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 21-én.
MTI/Czeglédi Zsolt

Az atlétikai világbajnokság harmadik napján augusztus 21-én három magyar sportoló volt érdekelt a versenyeken. Molnár Janka a 400 méteres gátfutás előfutamában indult, a mindössze 23 éves Klekner Hanga a rúdugrás selejtezőjében szerepelt, Takács Boglárka pedig a király(nő)kategóriában, a 100 méteres síkfutás elődöntőjében szerepelt. Versenyzőink közül sajnos ma senki nem jutott tovább, az eredményeikre azonban mindhárman  büszkék lehetnek.

Egyéni csúcsot ugrott, 18. lett Klekner Hanga 

Kiváló első kísérlettel mutatkozott be a női rúdugrás selejtezőjében Klekner Hanga. A fiatal magyar sportolónő a kezdőmagasságként választott 420-at simán átugrotta, ezzel magabiztosan indította a versenyzést. Ez persze csak a kezdet volt, a 435 cm elsőre sikerült neki, majd második próbálkozásra a 450 centimétert is megugrotta, ezzel korábbi egyéni legjobbját (446 cm) átadta a múltnak és új egyéni csúcsot ért el.

A 460 centiméter azonban harmadik próbálkozásra sem sikerült, óriási meglepetés is lett volna, ha összejön neki. Klekner Hanga azonban láthatóan egyáltalán nem volt elkeseredve, sőt felszabadult mosollyal az arcán köszönte meg a biztatást a stadion közönségének.

Molnár Janka jót futott, de többet várt magától

Molnár Janka egyéni csúcsához (56.03) közeli eredményt  56.21-et ért el a 400 gát előfutamában. A magyar atléta a futamban hetedik lett, összesítésben a 30. helyen végzett. Molnárnak nem volt könnyű dolga, hiszen nagyon erős mezőnyben futott. Ennek ellenére jobb eredményre számított magától.

„Ennek most nem tudok örülni, sajnos sok hibám volt. Nehéz ebben a közegben nyugodtnak maradni. Ez a szám nem olyan mint a sík, ahol csak futok, futok, futok, hanem koncentrálni kell az összes gátnál. Nagyon elfáradtam, nagyon kemény volt a vége. Szerettem volna egyéni csúcsot futni, ez nem sikerült, úgyhogy most csalódott vagyok…” – fogalmazott az M4-nek a magyar sportoló. 

Takács Boglárka nyolcadik lett az előfutamban

A magyar rövidtávfutó Takács Boglárka az előfutamban elért csodás idejétől (11.18) egy kicsit lemaradva 11.26-ot futott, ezzel egy nagyon erős mezőnyben nyolcadik lett, nem jutott be a döntőbe.