Egy nagyon fontos miskolci hír

Az avasi Bortanyán júliusban megtartott versenyre 27 tételt neveztek, amelyből egy vörös, egy rozé és egy fehér bor nyerhette el a címet. Az ország különböző részeiről érkezett neves borbírák és sommelierek – összesen tizenheten – döntöttek arról, hogy mely nedűk érdemelhették ki a „Miskolc Polgármesterének Bora 2023.” címet. „A bírálat teljesen pártatlan volt, hiszen nem lehetett tudni, hogy kinek a borát kóstolják a bírák” – nyilatkozta Borkuti László közművelődési és turisztikai tanácsnok a Miskolc Televíziónak. Szólt arról is, hogy a kiválasztás hosszadalmasra sikeredett, hiszen a megméretésre számtalan jó bor érkezett. Ezt igazolja az az elismerés is, amit a nedűk kaptak, és amely szerint egyre jobbak a bükki borok, a borvidék felveszi a versenyt az ország bármelyik bortermelő vidékével.

A verseny nyertesei:

Száraz fehér bor kategóriában a bíráló bizottság arany éremszintű minősítését szerezte meg a KT Kézműves Pince a „KT Bükk Nyékládháza” 2017-es évjáratú zenit száraz borával, amely alapján jogosult a „Miskolc Polgármesterének Bora 2023” kör alakú matrica használatára.

A Nagy-Szögedi Pincészet a 2021-es évjáratú „Bükki Zweigelt” száraz borával érdemelte ki a bíráló bizottság arany éremszintűnek minősítését, mely alapján jogosult a borospalackon a „Miskolc Polgármesterének Bora 2023” kör alakú matrica használatára.

A Csáter Apó Pincéje „Bükki Kékfrankos Rose” 2022-es évjáratú száraz borát a bíráló bizottság arany éremszintűnek minősítette, ezért jogosult a borospalackon a „Miskolc Polgármesterének Bora 2023” kör alakú matrica használatára.

A nyertes borok egy évig viselhetik a címet.