Skip to content

Migránsoknak hitték őket, pedig épp megmentik a helyi varrodát – videó

Migránsoknak hitték őket, pedig épp megmentik a helyi varrodát – videó

Magyarországon drasztikusan lecsökkent a szakképzett munkások száma, Vasadon vietnami vendégmunkások segítik ki a helyi üzemet. A DW Magyar riportja.

Megijedtek, hogy megjelentek a migránsok, pedig csak vietnámi vendégmunkások voltak. Vasadon a mintegy 1800 fős magyar település varrodájába nem sikerült elég magyar munkást találni, így a vezető kénytelen volt Ázsiából érkező vendégmunkásokkal megoldani a munkaerőhiányt.

Azt mondja, még annak ellenére is megéri őket foglalkoztatni, hogy valamivel „drágábbak”, hiszen annyira megbízhatóak. Magyarországon pedig eközben „drasztikusan lecsökkent” a szakképzett munkások száma, a fiataloknak nem vonzó varrodában dolgozni. A legidősebb munkásuk 80 éves.

Magyarországon eközben már több mint 80 ezer külföldi dolgozik, a kormány pedig épp az ügyintézés egyszerűsítését és felgyorsítását tervezi a harmadik országbeli vendégmunkások számára az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság átszervezésével.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2023.08.19. 19:54

    Szokjunk hozzá, hogy ugyanaza a mérce működik a Fideszben a migránsoknál is, mint ami a kommunisták esetében működött. Tudjátok: az én kommunistám nem kommunista. Adaptálva: az a migráns, akit én hozok be az országba (vagyis nekem tejel azért, mert bejöhet) az jó migráns, az a migráns, aki nem nekem tejel, az rossz migráns.

    • Névtelen
      2023.08.21. 17:53

      Érdekes, hogy olyan seggarcok is ideszarnak, amik annyit sem képesek megjegyezni, hogy mi a különbség az ellenőrzött körülmények között jött vendégmunkások és az ellenőrzés nélkül, milliószám bevonuló „menekülteknek” nevezett migránsbűnözők között. Node ne csodálkozzunk, ez az összefosott dollárbalfasz horda értelmi szintje. Pedig a nemes szemlőhegyi Öszödi Böszme is megmondta, hogy „nemcsak be kell engednünk őket, de szükségünk is van messziről jött emberekre”… 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük