Auchan ajándékutalványát ígéri a fideszes médiahálózat a Karácsony Gergelyt támadó fotókért
Pályázati felhívás a Metropol címoldalán. (képernyőfotó)
A fideszes médiaholding, a Mediaworks egyik terméke, a Metropol egy francia kereskedelmi lánc vásárlási utalványaival ösztönözné az embereket, hogy vegyenek részt a propagandakampányukban.

Közeledik a jövő évi önkormányzati választás, amire abból is rájöhetünk, hogy felhívást talált a Media1 a fideszes médiaalapítvány, a KESMA / Mediaworks alá tartozó Metropol című lapban, amit aztán szinte az összes Mediaworks termékben megjelentettek.

„Budapest a gyomok fővárosa!”

címmel hirdettek pályályázatot, fotósok, hobbifotósok vagy éppen a fotózni vágyók számára. A kormánypárti Metropolnak az a célja, hogy a beküldött képekkel bemutathassák a gyomokkal borított fővárost, azaz lejárathassák az ellenzéki vezetésű Fővárosi Önkormányzatot.

A propagandakampánnyal azt akarják bebizonyítani, hogy amikor nagy nemzetközi fesztiválok és sportesemények zajlanak Budapesten – mint például az Atlétikai Világbajnokság vagy a kormánypárti médiában hevesen támadott Sziget Fesztivál –, akkor mennyire zavaróak az elhanyagolt, gyomos területek. A Metropol a felhívásban megismétli azt a fideszes propaganda-mondatot is, mely szerint a főpolgármester, Karácsony Gergely úgymond csődbe vitte a fővárost.

A gyomos képeket augusztus 27-ig várják egy megadott e-mail címre. Egy pályázó több fotót is küldhet, de maximum 30 darabot. A pályázatban csak olyan fotóval lehet pályázni, amelyen azonosítható, hogy a fotó Budapesten készült és gyomos területek láthatók a fotón – fogalmaznak a kiírásban. Arra ugyanakkor nem hívják fel a pályázók figyelmét, hogy Budapesten vannak olyan közterületek is, amelyek nem a fővárosi, hanem a kerületi – köztük fideszes vezetésű – önkormányzatok kezelésében állnak.

A pályázatra minden 18. év feletti magyar állampolgár jelentkezhet, felső korhatár nincsen. Az önkéntes propgandistákat azzal is próbálják ösztönözni, hogy a fődíjként 150 ezer forint értékű Auchan vásárlási utalványt osztanak ki, a győzteseket egy meg nem nevezett tagokból álló bizottság választja ki.https://media1.hu/2023/08/14/francia-multi-ajandekutalvanyat-igeri-a-fideszes-mediahalozat-a-karacsony-gergelyt-tamado-fotokert/