Prekurzor. Több millió ecstasyt főztek volna belőle, 30 tonna kábítószer-alapanyagot foglaltak le Sopronban és Budapesten

A rendőrség közleménye szerint első körben 13 tonna „prekurzort” foglaltak le a soproni vámudvarban még áprilisban, aztán pár nappal később két budapesti raktárban még 19 tonna hasonló vegyi anyagot találtak a nyomozók. A közlemény szerint ezzel összesen 480 milliárd forintnak megfelelő kábítószer piacra kerülését akadályozták meg.

photo_camera Fotó: police.hu

A rendőrséget a NAV értesítette áprilisban, miután pénzügyőrök a soproni vámudvarban egy konténerszállítmány átvizsgálásakor kábítószergyanús anyagokat találtak. A szakértői vizsgálat arra jutott, hogy a 13 tonnányi anyag MDMA-prekurzor, vagyis extasy előállítására alkalmas anyag. A rendőrség ezt követően jutott el pár napon belül még két budapesti, X. kerületi raktárhoz, ahol ugyanolyan csomagolású kartonokat találtak, mint a soproni konténerben, összesen 19 tonnyányit.

photo_camera Fotó: police.hu

A hivatalos papírok szerint a dobozokban műtrágyának kellett volna lennie, de ezekből csak néhány raklap volt a konténerben, illetve a raktárak bejáratánál.

photo_camera Fotó: police.hu

A nyomozás szerint egyértelmű, hogy a szállítmányok mögött egy nemzetközi bűnhálózat áll, a tagok azonosítása még jelenleg is zajlik.

photo_camera Fotó: police.hu

A rendőrség kezdeményezte a lefoglalt, összesen 32 tonna prekurzor elkobzását és megsemmisítését.