Miskolc. Tündérkert.  A korábbi attrakciók hiányoznak belőle

Azon a bizonyos ősz végén beütött a krach. Bezárt a kávézó, a parkban elhelyezett kültéri szobrok eltűntek, a körhintát leállították és vászonnal borították be. Vaszil Gábor, a Tündérkert tulajdonosa akkor még azt mondta, csak rövid leállásról van szó. Nos, ez a „rövid leállás” a mai napig tart. A park maga ugyan megmaradt, az eredetileg gazdag növényvilág igencsak megsínylette az alapos gondoskodás hiányát, hiszen a szivattyúval működtetett vízfolyások is megszűntek működni.

Tavaly az önkormányzat közleményt adott ki arról, hogy fontos, hogy a Tündérkert, „mint a város egyik legszebb és legszerethetőbb attrakciója” továbbra is Diósgyőr vára mellett működjön, ezzel kapcsolatban a városvezetés „szándékai töretlenek és komolyak”.

Megvenné a területet

A gondok gyökere egyébként oda vezet vissza, hogy a park említett gazdája bérli az eredendően Miskolc birtokában lévő területet, de – természetszerűleg – szeretne tulajdonosává válni. Ettől maga az önkormányzat sem zárkózott el. A feloldandó ellentmondás, hogy a terület ivóvízbázis-védelem alatt áll, ezáltal nem eladható. A Tündérkert alatt ugyanis a város egyik ivóvízbázisa, a Tavi-forrás található. A park mellett van a Mivíz Miskolci Vízmű Kft. vízműve, ami a Tavi-forrást kezeli. boon.hu