Az Ellipsum zárva, a Diósgyőri vár zárva, az Avas kilátó zárva. Ez fogadja ma a turistát

 

Van park, meg nincs is

A Miskolctapolcára érkező turista azonban nemcsak a bezárt Ellipsummal kénytelen szembesülni, hanem azzal is, hogy nem sikerült idejében befejezni a tavaly ősszel megkezdett park- és tófelújítási projektet a város idegenforgalmi zászlóshajójának tartott városrészben.

Lapunk számtalan alkalommal foglalkozott azzal, hogy a – hivatalosan – Miskolc megyei jogú város által elkezdett TOP-6.3.2-16-MI1-2017-00002 Zöld város kialakítása Miskolctapolca akcióterületen című projekt keretében jelentős késést szenvedtek el a beruházások. Mint ismert, 2022 tavaszán kezdődött meg a projekt részeként az őspark, a geometrikus park, a Csónakázó-tó és a hozzá kapcsolódó sétányok rekonstrukciója. A hivatalos átadási határidő 2023. március 31-e volt, amelyet „közös megegyezéssel” május 31-re változtattak meg. A módosított dátum sem volt azonban tartható. Veres Pál, Miskolc polgármestere Facebook-bejegyzésben tudatta május 31-én a miskolciakkal, hogy keresik a késedelem okát. Ezt azóta sem tudhattuk meg. A parkot hivatalosan nem adták át. Kész is van, meg nem is… A turisták itt-ott birtokukba vették a felújított parkokat, ám azt még senki sem jelentette ki hivatalosan, hogy befejeződött a projekt.

Komoly gond, hogy a miskolctapolcai parkrendszer „főutcáján”, a Barabits sétányon megépített 6 árusítópavilon üresen áll, azaz az arra járó turisták nem tudnak emléktárgyakat vagy üdítőt vásárolni. A Miskolc Holding Zrt. csak ezekben a napokban hirdette meg a pavilonokat. Ez azt jelenti, hogy az idei idegenforgalmi szezonban már nem nagyon lesznek nyitva a pavilonok.

boon.hu