Tisztelt eszakhirnok.com

Elektronikus úton a Belügyminisztériumnak küldött megkeresésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy Miskolc Megyei Jogú Város 2021. július 26-án 20 716 000 Ft vis maior támogatásban részesült kihorgonyzott alacsony szögtámfal építésére, valamint járda helyreállítására. Az önkormányzat 20 649 292 Ft támogatást hívott le.

Az utólagos helyszíni vizsgálat 2023. február 13-án megállapította a kihorganyzott, alacsony magasságú támfal építését, valamint a járda helyreállítását, az önkormányzat pedig tájékoztatást adott arról, hogy a járda utolsó 5 m hosszúságú szakaszán a kerítésalapot az érintett ingatlan tulajdonosa elbontotta, így az aszfalt burkolatú járda alatti feltöltődés kimosódott.

Az utólagos helyszíni vizsgálatot elvégző bizottság felhívta az önkormányzat figyelmét, hogy ennek helyreállítását az ingatlan tulajdonosával egyeztetve végezzék el a járda beszakadásának megelőzése érdekében.

A fentiek alapján a Belügyminisztériumnak élő támogatási jogviszonya már nincs az érintett helyreállítás kapcsán, a vitás ügyet az önkormányzat és a lakos között kell rendezni.

Üdvözlettel,

Belügyminisztérium Kommunikációs Főosztály