Semmilyen információt nem közöl a Honvédelmi Minisztérium arról a vizsgálatról, amely az egy hónapja, Horvátországban, kiképzés közben lezuhant magyar katonai helikopter tragédiája nyomán indult – derül ki az RTL Híradójából.

A Híradó stábja hétfőn ott volt a szolnoki repülőtéren tartott átadóünnepségen, ahol a honvédség számára vásárolt új Airbus helikopterek első két példányát mutatták be, ám az eseményen Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a horvátországi balesetről vagy az amiatt indult vizsgálatról nem szólt. Kérdéseket sem lehetett neki feltenni.

A három katona halálával járó tragikus balesetről csak Bruno Even, az Airbus Helicopters elnöke ejtett szót: megköszönte, hogy a kiváltó okok elemzésébe a cég műszaki szakértőit is bevonták. Továbbá részvétét fejezte ki az elhunytak hozzátartozóinak.

A csatorna már egy hete is érdeklődött a tárcánál arról, hogy a magyar és horvát fél közösen vagy külön vizsgálja-e a baleset körülményeit, lehet-e már bármit tudni az okokról, hol vizsgálják a roncsokat, illetve, hogy lesz-e hatása a balesetnek a további gyakorlatokra. Nem kaptak választ a kérdéseikre.