A szétcsúszott fejű Pesty letolvajozta Lölőt Tusványoson

444 videójának tanúsága szerint az idei Tusványoson a show-t Orbán Viktor miniszterelnök elől Pesty László vitte el.

A dokumentumfilm-rendező a rendezvénysorozat egyik fórumán, ahol többek között Bayer Zsolt publicistával együtt a nyugati világról, a melegekről, Ukrajnáról, az Amerikai Egyesült Államokról  esett szó, hirtelen azt mondta, „az, hogy a kirakatban lopunk, csalunk, zsarolunk, ez ugyanaz, mint a Lölő-jelenség Magyarországon, a Lölő-klán, a Biden-klán, a kirakatban lopunk, csalunk, hazudunk, kompromittálva egy történelmi eszmét, förtelem mind a kettő.”

A 444 videóján az látszik, mintha a Pesty mellett ülők picit zavarba jöttek volna a kijelentésétől, de senki sem reagált rá.

A hírportál megkérdezte Pestyt, mégis, mire gondolt.

Azt mondta, Joe Biden amerikai elnökről beszélt, és arról, hogy vannak jelenségek, amelyek bizonyos eszméknek rosszat tesznek. Úgy látja, Joe Biden tevékenysége káros a Demokrata Pártnak.

„Most Lölő alatt bárkit is értünk – folytatta Pesty –, szerintem gondoljon mindenki arra, amire akar, káros a magyar konzervativizmusnak, a magyar jobboldaliságnak. (…)

Én sejtem, hogy kire gondolnak a magyar honfitársaim, amikor Lölőznek, bár tényleg nem tudom, hogy kit neveznek így, de…”

A riporter megjegyzi, Mészáros Lőrincet nevezik így. Pesty László azt feleli erre, hogy ő azt hitte, hogy Szíjj Lászlót. Az interjú a továbbiakban arról szól, lehet, hogy a Lölő-jelenségbe beleértendő Szíjj László is.

„Az a baj, hogy én egy csökkent értelmű medvebocs vagyok, összevissza beszél az ember, összetéveszti Szíjj Lászlót Micimackóval, vagy esetleg a Fülessel, mondtam, amit mondtam, aki érti, érti, aki meg nem érti … az érti.”

Pesty László elmondta, harmincöt éve a Fidesz mellett áll, már az illegalitás óta, sosem fogja elárulni ezt a pártot. És ha mond is néha olyat, amelyen bizonyos fideszes emberek csodálkoznak, ajánlja nekik megfontolásra azt az idézetet, hogy „érted haragszom, nem ellened”.