Vendégmunkások lepték el Hajdúszoboszlót, aggódnak a helyiek
Rengeteg szálláshelyet bérelnek ki hosszú távra a vendégmunkásoknak Hajdúszoboszlón. A debreceni beruházások miatt egyre több külföldi munkás érkezik a városba. A helyiek tartanak az idegenforgalom visszaesésétől.

Sok turista választja pihenésre Hajdúszoboszlót, amely Budapest után az egyik legnépszerűbb belföldi úti cél. Az utóbbi hónapokban a külföldi vendégmunkásokat toborzó cégek is megjelentek a városban – közölte az RTL Híradó.

A hajdúszoboszlóiak szerint a debreceni beruházások miatt még több külföldi munkás érkezhet a városba. A riportban egy helyi asszony arról számolt be, hogy egy török kamionnal szállították az ágyakat és ágyneműket a vendégmunkásoknak.

A HELYIEK FÉLTIK A MEGÉLHETÉSÜKET, TARTANAK TŐLE, HOGY A KÜLFÖLDI MUNKÁSOK MEGJELENÉSE VISSZAESÉST EREDMÉNYEZ A TURIZMUSBAN.

Megjegyezték, hogy az üdülő- és lakóházakkal határos magánterületen már épül egy munkásszálló, amelyre a debreceni építési hatóság adta ki az engedélyt.

Jónás Kálmán önkormányzati képviselő közösségi oldalán nyílt levélben kérte a szállásadókat, hogy bármennyire is csábító a szerződést, amit kapnak, ne írják alá.

Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere úgy nyilatkozott, hogy a helyiek aggódnak a közbiztonság miatt, ezért a rendőrségtől fokozott figyelmet kért.