Fogyassz kevesebbet a klímaszorongás ellen!

Greenpeace_Logo_Green_PNG

Zöld Bolygó podcastünk második adásában vendégünk volt Szakács Gergő, a Follow the flow együttes énekese, Dr. Ágoston-Kostyál Csilla szakpszichológus, és a Bolygó egyik fiatal házigazdája, Szeszák Panka is. Kíváncsi vagy, hogy Gergő hogyan érvel a kapitalizmus ellen? Hogy Csilla szerint mik azok a dolgok, amiket könnyebben el tudunk engedni a megszokott életünkből, és mi az, amihez foggal-körömmel ragaszkodunk? Tudni szeretnéd, hogy miért gondolja azt Panka, hogy a közösségi cselekvés lehet a megoldás a klímaszorongás ellen? Mindez kiderül legújabb adásunkból.

BORITOKEP_EP02_V04_sm

Biztos neked is feltűnt, hogy az elmúlt napokban sorra dőltek meg a melegrekordok. Bár a kétezres évek elején még kinevették azokat, akik szorongtak a klímaváltozás miatt, de az elmúlt években tagadhatatlanul berúgta az ajtót a klímaválság.  Hiába hiszünk a tudományban, ide már kevés a techno-optimizmus: valamin sürgősen változtatnunk kell, ha azt szeretnénk, hogy a Föld pár évtized múlva is élhető maradjon.

Tudom, ezek nem a legjobb hírek, de mielőtt teljesen átadnád magad a klímaszorongásnak, nézd meg legújabb podcastünket arról, hogy hogyan győzheted le ezt az érzést!

Az adás egyik fő tanulsága, hogy ha tenni szeretnél a saját szorongásod ellen, az biztosan segíteni fog, ha mindenből egy kicsit kevesebbet fogyasztasz. De ez ne tartson vissza attól, hogy megnézz a podcastből egy korábbi részt is, ahol arról beszélgettünk Csobot Adéllal, Pumped Gabóval és Dr. Rodics Katival, hogy valójában miért vonzódunk ennyire a természethez

Reméljük, még sok érdekes témán rágjuk át veletek együtt magunkat. Ha szerinted is fontos, őszinte és természetes a Zöld Bolygó podcast, akkor támogass minket, hogy még több adást készíthessünk!

Üdvözlettel:

9d8d510d-szeles-andras-kommunikacios-vezeto-greenpeace

Szeles András

Kommunikációs vezető

Greenpeace Magyarország