Skip to content

Veres Pali népszerű, Tik-Tok Bandi nem. A pártok között a Fidesz, ellenzékben a DK a legerősebb

Veres Pali népszerű, Tik-Tok Bandi nem. A pártok között a Fidesz, ellenzékben a DK a legerősebb

Korábban írtuk.  20 szuper komment

Miskolci közvélemény kutatás. Veres P. állítólag meglepően jól szerepel az anyagban

Miskolci közvélemény kutatás. Veres P. állítólag meglepően jól szerepel az anyagban

Olvasónk információja szerint elkészült az a Városháza által megrendelt közvélemény kutatás, amely alapján fog dönteni Veres Pál, hogy indul a polgármesterségért. Állítólag meglepően jól szerepel az anyagban.  A miskolciaknak a legnagyobb gondjuk a közlekedés kaotikus állapota, a közrenddel kapcsolatos anomáliák kevésbé érdekli a helyi polgárokat.

Fotó: Archív



            Veres Pali népszerű, Tik-Tok Bandi nem. A pártok között a Fidesz, ellenzékben a DK a legerősebb   

Tízből hét miskolci inkább elégedett Veres Pál négy éves munkájával, és ha most vasárnap lennének a választások, minden bizonnyal győzne is a regnáló polgármester – erre jutott a budapesti Publicus Intézet.

A Polgármesteri Hivatal szerkesztőségünkhöz hétfőn eljuttatott közleménye szerint, a mértékadó közvéleménykutató cég június 26-30. között 807 fő megkérdezésével készített miskolci reprezentatív közvéleménykutatásában vizsgálta az itt lakók elégedettségét, illetve a helyi politikusok népszerűségét, amelyet honlapjukon tettek közzé.

A pártok között a Fidesz, ellenzékben a DK a legerősebb, de ez önmagában nem sokat ér

A szakemberek vizsgálták a pártok népszerűségét is: az összes megkérdezett körében a Fidesz 22 százalék, a DK 11 százalék, az MSZP 5 százalék, a Momentum 3 százalék, a Jobbik 2 százalék szavazót tudhat maga mögött. A Mi Hazánk 3 százalék, a Kétfarkú Kutya Párt pedig 1 százalék támogatóban bízhat, azonban közel minden második (47 százalék) válaszadó bizonytalan abban, melyik pártra szavazna egy most vasárnapi országgyűlés választáson. Érdekes azonban, hogy 5 százalék csak egy ellenzéki összefogásra hajlandó szavazni.

Egy most vasárnap rendezett országgyűlési választáson a Fidesz hajszállal győzne az ellenzéki összefogás előtt, a válaszadók 27 százaléka a Fideszre, a 26 százalék pedig az ellenzéki összefogás szövetségére (DK, Momentum, MSZP, Jobbik, LMP, Párbeszéd) szavazna.

A DK tehát Miskolcon is a legerősebb ellenzéki párt, figyelemreméltó viszont, hogy ha egy ellenzéki összefogáson kívül indulna, az ereje már csak 5%-ot érne, az ellenzéki szavazók túlnyomó többsége ugyanis egy összefogásban bízik elsősorban. Kérdés, hogy az ellenzéki pártok mihez kezdenek az együtt jelentős, külön-külön azonban csekélyke erejükkel.

A miskolciak csak Veres Pált tartják alkalmasnak a város vezetésére

Az önkormányzat és a város ügyében azonban sokkal markánsabban foglalnak állást a miskolciak, itt meggyőző a jelenlegi polgármester, Veres Pál fölénye, tízből hét miskolci ugyanis inkább elégedett a polgármester négy éves munkájával, és ha most vasárnap lennének a választások minden bizonnyal győzne is a regnáló városvezető.

Közel minden második (45 százalék) megkérdezett biztosan a folytatásra szavazna: az ellenzéki szavazók 73%-a, a bizonytalanok közel fele, de még a Fidesz-szavazók egy ötöde is inkább Verest támogatná.

A reprezentatív kutatás arra is rámutat, hogy a miskolciak szerint sem a kormánypártok oldalán, sem az ellenzéki oldalon nincs jelenleg olyan karakter, aki alkalmasságban akár csak megközelítené a jelenlegi polgármestert.

Tízből hat (61 százalék) megkérdezett mondta azt, hogy Veres Pál inkább alkalmas Miskolc vezetésére, Hegedűs Andreát (DK) tízből hárman (28 százalék), Pakusza Zoltánt (Mi Hazánk) tízből ketten (20 százalék), Hollósy Andrást (Fidesz) minden nyolcadik (12 százalék) Szinay Attilát (Fidesz) pedig minden kilencedik (11 százalék) válaszadó tartja inkább alkalmasnak – áll a Polgármesteri Hivataltól kapott közleményben.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



18 Comments

  1. Névtelen
    2023.07.17. 12:51

    Persze. A polgármesteri hivatal szerint tíz miskolciból hét hülye. Önfényezésben mondjuk tényleg jó az ózdi gxéj, és talán tényleg elhiszi magáról, hogy népszerű. Mint Lukasenka. De nki azért nincs olyan mozgástere a százalékok manipulálására, mint Lukasenkának.

    12
    3
  2. Névtelen
    2023.07.17. 13:31

    Nem kellene a folyamatos önfényezést munkának nevezni.

    13
    4
  3. kommunista városvezetés
    2023.07.17. 13:32

    hol? a kivénhedt acélvárosi prolikomcsi rétegben?

    11
    3
    • Névtelen
      2023.07.17. 15:06

      Az irományod mutatja a szelkemi szinted.

      2
      8
      • kommunista városvezetés
        2023.07.17. 15:58

        szar mikor arconkakál a tény igaz, proletár?

        8
        1
      • páfrány
        2023.07.17. 15:59

        „szelkemi” szint?

  4. Névtelen
    2023.07.17. 14:00

    Sokunkat nem kérdeztek! Kár, mert más lenne az eredmény!

    11
    1
    • Névtelen
      2023.07.17. 16:23

      Akko’ valami ismeretlen megint fog utalni a Szinva Városáért „civil” szervezetnek 12 milliócskát a Veres polgármester fészbuk kampányára, a fideszes utód jelölt meg ott fog toporogni az 5 millióval?

      2019-ben a 12,8 milliót meg összeadták az éhbéres kockásingesek, mi?

  5. Névtelen
    2023.07.17. 15:17

    Még senki nem vonta kétségbe , hogy Hegedűs Andrea a megyeszékhely Sharon Stone-ja. Igaz, hogy IQ-ja csak kettővel nagyobb a buddhista ámerikás szőkeségnél, de akkor is.

    Kérjétek fel Pulait, amit Ő mér az mindig bejön. 😁😂🤣😀😁

    8
    2
  6. Névtelen
    2023.07.17. 15:22

    Ha valaki érzi, tudja,hogy alkalmatlan polgármesternek,gyorsan készíttet egy közvéleménykutatást.(800 ember!Ha-ha-ha!A családom a rokonságommal együtt nagyobb.)
    Aztán az így megrendelt eredményre hivatkozva újra indul a választáson. Jó is az a milliós potya pénz meg ez az a szinte semmiért.
    De ez az alantas módszer csak mégjobban felhergeli a becsapott és kihasznált miskolciakat.A többi 149 200 embert.Akik most már csakazért is elmennek majd szavazni, hogy megakadályozzák a zsideszbérenc áruló további ámokfutását.

    8
    1
    • Névtelen
      2023.07.17. 16:12

      Na, előkerült a zsidókártya.

      2
      2
      • Névtelen
        2023.07.17. 18:46

        Palika húzta elő ! Erősen szolgálja őket a keresztényekkel szemben. Lásd advent , karácsony , karácsonyi díszvilágítás és az összes „kulturális” program. Ja és az sem véletlen , kire bízta a kommunikációt.
        További kérdés ?
        Shalom !

  7. Névtelen
    2023.07.17. 15:56

    „….az önkormányzat sem támogatja a cementgyárat”

    EZ A MASZATOLÓ (egy felöl-másfelöl) TÁRSASÁG ÖNKÖRMÁNYZAT? Menjél már!
    Még süketelésre is képtelenek.

    „A szocialista politikus felszólította a miskolci városvezetést, tegyen a cementgyár megmaradásáért.
    Kríziskezelő munkacsoport felállítását javasolja a cementgyár ügyében a miskolci városvezetésnek Káli Sándor szocialista országgyűlési képviselő, Miskolc korábbi polgármestere. Mint azt a mai tájékoztatóján elmondta, a Holcim Zrt. és a Magyar Cement Kft. közötti vita miatt várhatóan bezár a hejőcsabai cementgyár, így 300 ember munkahelye kerül veszélybe. Nem érezhetik magukat ugyanakkor biztonságban a beszállító cégek tulajdonosai, alkalmazottai sem, ők is mintegy 300-an vannak. „

  8. Névtelen
    2023.07.17. 16:03

    Maradjon csak még 5 évet

    legalább felzárkózik a vidék Magyarországa; Szerencs, Tokaj, Sárospatak, stb

  9. Névtelen
    2023.07.17. 16:50

    Populista szemétláda hazug vén disznó! És ráfér a pofájára az önfényezés!

    • Névtelen
      2023.07.17. 19:17

      Nem a háttér emberek (Veres biztosítja nekik a betevőt) érdeke a fényezés?

      Ki rendelte meg a Publicust?

  10. Névtelen
    2023.07.17. 19:26

    V1G

    10
    1
  11. Névtelen
    2023.07.17. 22:39

    Palika már álmában is retteg a jövő évi vereségtől ! Kiveri a víz is, úgy ébred nap, mint nap. Kellett már neki egy kis erősítés, önbizalom növelés . Megkérdezték az embereket : ha a sz@r vagy közte kell választani, kire szavaznának ? Így is csak tízből heten adnák rá a voksukat.
    De hát semmi sem tart örökké, ilyen a pünkösdi királyság! Tessék menni szántóni !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük