Miskolc, plédszéf.   „Még a papucsot is lelopják rólad” – forrnak az indulatok a Selyemréti strand miatt

A strandra vezető útra is panaszkodnak

Nagy népszerűségnek örvend Miskolc városi strandja, a Selyemréti Strandfürdő, de a helyiek szerint jobban szűrni kellene, hogy kiket engednek be a helyre, ugyanis vannak, akik már a tömegközlekedési eszközökön balhéznak, miközben a fürdőbe tartanak, és aztán a strandon folytatják.

„Már többször előfordult, amikor hétvégén egy kicsit fürödni szerettünk volna menni, akkor a tömegközlekedésen – a szintén strandra igyekvők közül – többen balhézni kezdtek. Legutóbb is a villamoson volt egy csürhe banda, akik pont strandra mentek. Ott is állatok módjára viselkedtek és egy egész nagy társasággal voltak… Képzelem mit művelnek a strandon, ha már odafele se tudtak viselkedni – közölte Zsófi, aki szerint szigorúbban kellene fellépni a rendbontók ellen.

A picik szülei is figyelmetlenek 

A strand tisztaságával kapcsolatban megoszlanak a vélemények. Vannak, akik szerint folyamatosan takarítják a területet, mások a kisgyermekes szülőkre panaszkodnak, hogy nem figyelnek oda eléggé a csemetéikre.

 Konkrétan vannak emberek, akiket az sem érdekel, ha a babájuk belepisil vagy belekakil a vízbe

– mondta egy strandoló.

Az úszómedencében kötelező az úszósapka, ezzel is a víz tisztaságát óvják. Fotó: Ádám János

Féltik az értékeiket 

– Szinte 10 percenként bemondják, hogy ne hagyjunk semmit elöl és vigyázzunk az értékeinkre

– mesélte lapunknak Zsolt, aki rendszeresen jár a fürdőbe– Nem érdemes semmilyen értéket vinni magunkkal, mert lába kelhet. A papucsot is lelopják rólad…

Nagy a tömeg, nehéz kiszűrni a rendbontókat 
– Miskolcon a Selyemréti Strandfürdő az egyik legnépszerűbb és legnagyobb forgalmat bonyolító fürdő. A nagy látogatószámból következően, ezen a helyszínen is alkalmanként előfordulhatnak olyan esetek, amikor néhány vendég esetlegesen nem tartja be az ilyen létesítményekben meghatározott házirendet. Ezekre vezethetők vissza az esetleges szóváltások, hangoskodások. Amennyiben ilyen előfordul, a Selyemréti Strandfürdő munkatársai a fürdőben meghatározott eljárásrendet betartva végzik a feladatukat, és természetesen mindent megtesznek azért, hogy egy-két renitens viselkedése ne zavarja a kikapcsolódni, feltöltődni vagy éppen sportolni vágyók időtöltését – közölte lapunkkal a Miskolci Polgármesteri Hivatal.

Hétvégén tömegével mennek az emberek a fürdőbe.   Fotó: Selyemréti Strandfürdő

Védik a fürdőzőket 

A strand biztonságával kapcsolatos kérdésekkel megkerestük a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrkapitányságot, ahol a következőt mondták el:

„A rendőrségi tapasztalatok alapján az említett fürdőben nem növekedett sem a szabálysértések, sem a bűncselekmények száma. Az elmúlt időben egy táska- és egy papucslopásról tettek bejelentést, de garázdaságról nem. Természetesen a rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a vagyonvédelem közös érdekünk és a plédszéf nem véd meg semmitől! – nyilatkozta lapunknak Dobi Tamás sajtóreferens.

A legjobb, ha az értékeket a fürdőzők a széfben helyezik el, ha pedig rendbontást tapasztalnak, szóljanak a fürdő személyzetének.https://www.borsonline.hu/aktualis/2023/07/forrnak-az-indulatok-az-egyik-miskolci-strand-miatt?fbclid=IwAR2zgre87TKomV8yhtZyflEdvEexPoYuptYcjtTJkJrWDULF-eMz25fU8Gk