Tapolca. Hamar munka

Nem volt a legjobb időzítés az idegenforgalmi szezon közepén megkezdeni a forgalmas útszakasz felújítását.

Mint a Boon.hu írta, Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében az Útfejlesztések Miskolctapolcán és környékén című projekt megvalósítására 1,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, melynek célja:

Miskolc gazdasági területei jól megközelíthetők legyenek a vállalkozások és a munkavállalók számára.

Gyorsan be kell fejezni

Az építkezések befejezése sürgető, hiszen még az előző uniós ciklus beruházásairól van szó, így legkésőbb november 30-ig át kell adni a fejlesztéseket a közlekedők számára. Valószínűleg ennek tudható be, hogy a legnagyobb idegenforgalmi szezon közepén kezdtek hozzá például a miskolci belvárost és a kiemelt turisztikai övezetként funkcionáló Miskolctapolcát összekötő út felújításához is. Okoz ez bőven fejfájást az utat használók számára, hiszen a munkálatok sok kellemetlenséggel járnak.

Ezen az útszakaszon a napokban súlyos baleset is történt. Egy Volkswagen típusú csomagszállító kisteherautó haladt hétfőn délelőtt 10 óra körül a miskolci belváros irányából Miskolctapolca felé. A Tapolcai utca 51. szám előtti útszakaszon – egyelőre nem tisztázott okokból – a jármű áttért az úttest menetirány szerinti bal oldalára és fékezés nélkül összeütközött egy szabályosan közlekedő személygépkocsival. Az esetnek két súlyos sérültje volt.