Orbán Viktor: Olyan idők jönnek, amikor a gyenge népek elvesznek, az erősek megmaradnak

Orbán Viktor a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tisztavatásán mondott beszédet. A miniszterelnök arról beszélt, olyan időket élünk, amikor a világ alapjaiban reng meg, ezért szükség van „erős országra, erős kormányra, erős gazdaságra, erős hadseregre és nem utolsó sorban erős rendvédelmi szervekre”.

Orbán a beszéd elején kiemelte, hogy a tisztavatáson „erős, eltökélt és hazájukat szerető” fiatalok vesznek részt, ami „a mai világban nem mindennapi dolog”, és megdicsérte a szülőket, akik erre az útra terelték a gyerekeiket.

„Erős emberekre nagy szükség van, mert az igazság erő nélkül keveset ér” – fogalmazott a miniszterelnök.

„Esküjük szerint Önök a magyar embereket, a magyar nemzet békéjét és biztonságát szolgálják. Önök ma vállalják, hogy nehéz időben is erősek maradnak, hogy megvédik a gyengéket és az elesetteket, hogy megfékezik mindazokat, akik Magyarország békéjét és biztonságát fenyegetik. És ezzel azt is vállalják, hogy a magyarok igazsága mellé erőt is állítanak” – mondta.

„Olyan időket élünk, amikor a világ alapjaiban reng. […] A rengés epicentruma közvetlenül a szomszédunkban van. Korunk nagy háborúja Magyarország tőszomszédságában zajlik, és közben délről migránsok tíz- és százezrei ostromolják határainkat.”

telex.hu