Miskolc.  A SEMMELWEIS-NAPON MEGKÖSZÖNTÉK AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN DOLGOZÓK HEROIKUS MUNKÁJÁT

– A Semmelweis-nap egyfelől visszatekintés az elmúlt évre, visszatekintés azokra a nagy elődökre, akik az intézményt jelentős mértékben segítették a múltban. Másfelől az előretekintést is jelképezi, hiszen most adjuk át az adjunktusi és főorvosi kinevezéseket azoknak, akik a jövőt képviselik. Emellett a dolgozóink munkáját is megköszönjük: a mai napon 67 kitüntetést adunk át ennek a jegyében – mondta Révész János főigazgató a csütörtöki esemény kapcsán.

A Megyei Kórház állománya jelenleg 5800 főt tesz ki, beleértve már azokat a védőnőket is, akik július 1-től már az intézmény kötelékébe tartoznak.

– Megközelítőleg 1200 személy dolgozik gazdasági, műszaki vagy HR területen, a többiek pedig a gyógyítással foglalkoznak.

Arra a kérdésre, hogy az egészségügyben mik a legégetőbb kérdések, a főigazgató úgy válaszolt, jelenleg egy reformfolyamat zajlik az ágazatban.

– Ez az egészségügyi szolgálati jogviszony létrehozásával kezdődött, ami lehetőséget nyújtott a hálapénz intézményének kivezetésére azzal, hogy méltányos juttatást nyújt az orvosoknak, olyat, ami paraszolvencia nélkül is megfelelő nyugdíjat is biztosít. Folytatódott a megyéken belül a városi és megyei relációk megváltoztatása, ami szerintem lényegesen racionálisabb gazdálkodást és humánerőforrás gazdálkodást enged meg. Az alapellátást is új keretek között látjuk el, ami már a mentőszolgálat feladata. Összességében azt mondanám, a racionalizálás és az átláthatóság az, ami megjelenik az átszervezések során.

 

– Nagyon megtisztelőnek tartom, hogy az életem munkáját díjazzák, az pedig, hogy Semmelweis Ignác születésnapjához kötődően kapom meg ezt az elismerést, külön büszkeséggel tölt el. Az ő munkásságát, életművét és küzdelmeit példaértékűnek tartom.

A pályája során 31 éven át gyermekradiológusként segítette a legkisebbek gyógyulását. A Megyei Kórházhoz mindig hűséges, lojális volt.

– Én úgy gondolom, hogy jó időben voltam jó helyen. Jó helyen, mert szerettem csinálni, ami rám hárult feladat, másrészt pedig azért is, mert a radiológia ez idő alatt ugrásszerűen fejlődött, és ezekkel az új lehetőségekkel mind élhettünk, szóval nagyon szerencsésnek is mondhatom magam, hogy ebben a korszakban lehettem én radiológus.

A díjazottak mellett az ünnepségen 2 főorvost és 8 adjunktust neveztek ki.

A kórház működésének számszerűsített életébe is betekintést nyerhettünk az ünnepség alkalmával. Az intézményben tavaly 2,5 millió járó beteget láttak el, csaknem 100 ezer fekvőbeteg hagyta el gyógyultan a kórházat, és 22 ezer műtétet végeztek.

minap.hu infó