Siker! Csak kisebb beruházást valósítanak meg a Fertőnél

Jó hírt hoztunk! Bár a részletek még nem ismertek, de van okunk örülni, mert Lázár János végre kimondta, hogy egyelőre csak egy kisebb léptékű fejlesztésben gondolkodnak a Fertő tónál. Így az emberek 4 év után végre újra lemehetnek majd a partra, és élvezhetik a víz közelségét!

gphu_email_230619_img1

Bízunk benne, hogy ennek nemcsak a pénzhiány az oka, hanem az is, hogy belátták, hogy a projekt tarthatatlan, hisz az eredeti tervek (100 szobás luxusszálloda, fedett sportkomplexum, 1000 férőhelyes parkoló, parti sávba épített apartmanházak stb.) óriási természetpusztítással jártak volna, és számos jogszabályt sértettek. Ezek miatt mind a Greenpeace Magyarország, mind a Fertő tó Barátai Egyesület több jogi eljárást is indított.

Kicsit fellélegezhetünk, de azért továbbra is figyelünk! Azt szeretnénk, ha Lázár János betartaná a szavát, és a további döntésekbe bevonnák a szakmai szervezeteket és a helyi civileket is. Létfontosságú, hogy az újratervezéskor összehangolják a természet védelmének szempontjait és a helyiek igényeit egy szelíd ökoturizmus megvalósításával.

 

Nem fáradunk, megvédjük a Fertőt! Ugye velünk tartasz?

 

Kérjük, ha lehetőséged van rá, anyagilag is támogasd a munkánkat. Teljes anyagi és politikai függetlenségünket ugyanis annak köszönhetjük, hogy csak magánszemélyek és magánszemélyek által alapított alapítványok adományaiból működünk. Minden kis összegű adomány nagy segítség nekünk!