Ismerd meg a piacon található talajcsavarok méretét!

 

 

A talajcsavar által egy olyan modern eszköz került az ember kezébe, aminek a segítségével problémamentesen lebonyolítható az építőipari munkák egy része, hiszen megfelelő alapként szolgálhatnak számos esetben. Tudj meg többet a talajcsavar előnyös tulajdonságairól, áráról, kialakításáról és kiviteléről, valamint felhasználásának sokoldalúságáról és válaszd ezt az egyszerű, de nagyszerű eszközt a munkálatok alkalmával!

Hogyan használható fel a talajcsavar?

Egy építkezés, felújítás vagy csupán otthonod bővítése kifejezetten megerőltető és kimerítő lehet – még akkor is, ha nem te végzed a munka nehezét, azaz a terveid fizikai kivitelezését. Az eredményesen dolgozó és megbízható szakember megtalálásán, az anyagok kiválasztásán, valamint az árak felmérésén túl a megfelelő technológia kiválasztására is elegendő hangsúlyt szükséges fektetni.

A talajcsavarok egyedisége

A talajcsavarok egy olyan modern technológiai megoldással szolgálnak, mely a hagyományos csavar működési elvére alapozva emelik egy magasabb szintre annak egyszerűségét. A talajcsavar azonban sokkal nagyobb teherbírással és stabilitással rendelkezik, mint ahogyan azt elsőre gondolná az ember. Könnyűszerkezetes házak, teraszok, kerítések, pergolák, mobilházak, konténerházak és egyéb kerti építmények alapjául szolgálhatnak a talajcsavarok.

A talajcsavar méretei

Az építmény nagyságához mérten különböző méretek közül válogathatsz – melynek végső kiválasztását egy alapos felmérést követően érdemes egy tapasztalattal rendelkező szakemberre bíznod.

 

A méretet annak teherbírása határozza meg, ugyan mind lakossági, mind ipari környezetben kellő magabiztossággal felhasználhatók a talajcsavarok, mégis érdemes előtte az épület nagyságát, valamint rendeltetését meghatározni. Mindazonáltal a talaj jellegzetességei is befolyásolhatók lehetnek, hiszen nem mindegy, hogy kavicsos, agyagos, homokos vagy éppenséggel víz alatti területre helyezendő.

Hogyan határozható meg a megfelelő méret?

Alapvetőleg két tényező határozza meg a méretet – a hosszúság és az átmérő. Mindemellett pedig különböző szériákba csoportosíthatjuk a talajcsavarokat azok jellegzetességei szerint. Léteznek az ETU, ETF, ETM és ETG széria tagjai, melyből az M és az F szinte bármilyen konstrukció alátámasztására alkalmas. A G széria tagjai leginkább rudak és csövek rögzítésére, míg az U széria tagjai oszlopok és cövekek rögzítésére hivatottak.

 

Az előzőekben említett F és M széria tagjai 76 mm-es átmérővel rendelkeznek és 1000 mm-től egészen 2000 mm-ig terjedhet azok hosszúsága. Az M és az F széria esetében pedig 60, 68 és 76 mm átmérő a jellemző, hosszúságban pedig 600 és 2000 mm-ig terjedő skálában válogathatsz.

Kérd szakemberek segítségét és válaszd a céljaidnak megfelelő talajcsavart!