Skip to content

Helikopter-baleset. A horvátok vagy a magyar pilóták hibáztak?

Helikopter-baleset: Gulyás Gergely szerint jelölni kellett volna a térképen a drótkötélpályát, a horvátok már tegnap azt mondták, hogy ez megtörtént

A horvát védelmi miniszter tegnap elmondta a helikopter-baleset eddig ismert körülményeit, amelyben megerősítette, mindent ki fognak vizsgálni.

A ma reggeli kormányinfón Gulyás Gergely az RTL-nek azt válaszolta a helikopter-baleset körülményeivel kapcsolatban felmerülő kérdésekre: az okokról még nem lehet sokat mondani, a drótkötélpályába való beakadás lehetősége felmerült, de amíg a vizsgálat, tart nem tudnak pontosat. Gulyás kiemelte, hogyha a horvátok tudtak a drótkötélpályáról, akkor azt jelölniük kellett volna a térképen.

444.hu szúrta ki, hogy a horvát védelmi minisztérium még tegnapi sajtótájékoztatóján a védelmi miniszter nemcsak a körülmények kivizsgálást hangsúlyozta, de azt is elmondta, hogy a baleset a repülésre kijelölt zónán kívül történt. A reptérre visszafele tartó helikopter akadhatott be a drótkötélpályába, amelyet a pilóta valószínűleg nem vett észre. A Gulyás Gergely által hiányolt jelzés azonban a védelmi miniszter tegnapi állásfoglalása alapján rajta volt a térképen: minden antennát, szélerőművet, műtárgyat feltüntettek, így ezt a huzalt és a felette húzódó elektromos vezetéket is.               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.2 Comments

 1. Névtelen
  2023.06.23. 08:20

  Kétszer kérdeztek rá konkrétan a horvát vezérkari főnöknél a sajtótájékoztatón, nem tudott egyértelmű választ adni, csak elterelte a szót: „300 m alatti repülésnél mindig figyelni kell”, „nem lehetsz biztos abban, hogy nincs ott semmi”.
  Nem tudott mondani igent vagy nemet.

  • Névtelen
   2023.06.24. 14:42

   Hát hogy tudott volna? Négy variáció lehet:
   – rossz térképet adtak a katonáknak
   – hirtelen, a semmiből odamaterializálódott egy drótkötél.
   – az UFÓK!
   – az északhírcsök szintjén: a Zorbán, meg a fityesz!
   Mindenki döntse el a valószínűséget.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük