Perpatvar a sóhivatalban. Előkerült Gúr Nándor is. Mi lesz az edelényi kastéllyal?

 

Napirend előtti felszólalásában Gúr Nándor, MSZP-s vármegyei képviselő módosítást kért, mégpedig azt, hogy vegyék nyílt ülésre a kastély ügyét. Ezt a többség leszavazta. Így jöhetett volna a zárt ülés, a rend szerint Bánné Gáll Boglárka elnök felszólította a nem képviselő jelenlévőket, hogy hagyják el a termet. Egy momentumos csoport azonban erre nem volt hajlandó, és a témában nyílt ülést követelt Stummer János és Bedő Dávid. Egy molinót is kifeszítettek, amin az állt, hogy “Megvédjük a kastélyt!”

Egy szünet után bejelentették a zárt ülést. Az elnök kiemelte, hogy jó gazda módjára kezelik majd a kastélyt, és nem értik a tiltakozókat. Ők azonban ragaszkodtak ahhoz, hogy mindenki megismerhesse az előterjesztés részleteit. Maradtak hát, így újabb szünet következett.

Feszült várakozás után az a döntés született, hogy egy másik, kisebb terembe “költözik” a grémium. A politikusok meg is indultak az emeleti helyiségbe, a tiltakozók kicsit lemaradtak, így már csak egy zárt folyosói ajtóba ütköztek. Itt némi hangoskodás következett, majd beengedték őket – hogy a Szász teremben folytatódhasson a huzavona. Nagy létszámba érkezett a rendőrség is. További részletek a Minap cikkében olvashatók.