Miskolci Egyetem. Eddig nem működtek együtt

A Miskolci Egyetem fontos együttműködési megállapodást kötött három borsodi kistelepüléssel

Fotó: Archív

Mindezt olyan célból, hogy támogassák a hátrányos vidékek diákjainak továbbtanulását, illetve segítsék a pedagógusok megőrzését. Mert bizony már ilyenre is hangsúlyt kell fektetni.

Közös cél a társadalmi és szociális szempontból hátrányos helyzetű térségekben a gyermekek továbbtanulási esélyeinek támogatása, összehangolva a régió pedagógus-utánpótlásának a megteremtésével – tájékoztat honlapján a Miskolci Egyetem.

Az együttműködési keretmegállapodás minapi aláírásánál Horváth Zita rektor “szokatlannak” nevezte, hogy egy felsőoktatási intézmény alapfokú általános iskolákkal köt együttműködési megállapodást, de most ezt azzal a felismeréssel tette meg, hogy alapfeladatain túllépve “erőteljesebben támogassa, javítsa azoknak a gyermekeknek a továbbtanulási esélyét, akik a megye társadalmi és szociális szempontból hátrányos vidékein élnek”.

– Az intézményünk a térség szellemi központjaként ezzel is szeretné egyértelművé tenni felelősségvállalását azért a régióért, amelynek felemelkedéséért dolgozik – fogalmazott a rektor, aki kijelentette: „feladatunk a térségi igényekre válaszokat adni tudó képzések és kutatások támogatása”.

Illésné Kovács Mária, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánja ezt azzal egészítette ki, hogy a kistelepülések iskoláinak élő kapcsolata a tanárképzéssel esélyt teremt arra, hogy segítse a pedagógusok megőrzését a kistérségekben. (via Minap.hu)