Orbán országa viszont tudta eljátszani a kicsit fingszagú, kicsit ostoba, de Európára vágyó népet. A hónap
Nem nyerheti meg Oroszország ezt a háborút, se részleteket, sem egészében, sem kicsit, sem nagyon. Bármit szerez Putyin, területet, időt, tankot, embert – az ellene dolgozik, az ő hatalmát őrli fel, az ő, már most is szűkös erőforrásait fogyasztja. Putyin mellett vagy Kínai szintű nagyhatalomnak van értelme kiállni földrajzi, katonai és gazdasági érdekek mentén, vagy kiszolgáltatott országoknak, akik szovjet utódállamok, mint azeriek, kazahok vagy magyarok.

Putyin iszonyatos nagyot fog bukni ezzel a háborúval, de legalább egy nagy ország, nagy terület, sok erőforrás, stb. A kis csicska-országok közül a nem EU bábországok eddig is a primitív kis diktatúrák között voltak, Orbán országa viszont tudta eljátszani a kicsit fingszagú, kicsit ostoba, de Európára vágyó népet – a háború után legkésőbb mindenkinek tiszta lesz, hogy ez egy gusztustalan, elvtelen, mocskos hazug tolvaj áruló kis ország, amelyik nem kényszerből, meg történelmi okokból folyton undorító diktaturákká a történelem során, hanem mert ilyen a magyarok nagy része. Ezért pusztult el rekord számú magyar a világháborúban, ezért lett a legvidámabb barakk, ezért lett Orbánnal egy fasiszta diktatúra önként, dalolva.

És ezért fog a háború után történelmi mélypontra zuhanni mind gazdasági, mind társadalmi, mint minden szempontból, mert a gyűlöködés, a rombolás, és a rettegés az, amit értenek a magyarok, amivel azonosulni tudnak. A rendszerváltás óta eltelt 30+ évnél tökéletesebb bizonyíték sajnos nem kell, hogy lássuk, amikor építkezni, összefogni, dolgozni, osztozni, gondolkodni, tervezni kell, ott a magyarok csúfosan megbuknak, ott teljes a csőd.

Ezért nem lesz ebből soha élhető ország, és nem is érdemli meg, hogy az legyen.