Skip to content

Miskolc. 56 100 forint/négyzetméter. Eladó az LKM hajdanvolt vendégháza, akár idősek otthona is lehetne

Miskolc. 56 100 forint/négyzetméter. Eladó az LKM hajdanvolt vendégháza, akár idősek otthona is lehetne

A házon látszik, jobb időket látott, itt-ott hámlik a vakolat. A homlokzatán pedig felirat: ELADÓ. Hívjuk az alatta lévő telefonszámot, nem veszi fel senki. Pedig jó lenne bemenni, körülnézni, és érdekelne minket a sorsa is: jó lenne, ha valaki elmesélné, milyen volt az élet a falak között.
Az interneten aztán rövid idő alatt megtaláljuk a hirdetést. 399 millió forintba kóstálna az épület, a 8341 négyzetméterből bő 2500 négyzetméter maga a ház alapterülete. (A hirdetés mézesmadzagot is bevet: 156 100 forint/négyzetméter az ingatlan ára, ami így akár jó vételnek is tűnhet. Azt viszont nem tudjuk, mások is így gondolják-e, azaz mióta  hirdetik.)
A bejegyzés szerint az épület szerkezeti állapota kifogástalan, esztétikai és műszaki felújítást ugyan igényel, de ennek ellenére – ők is így fogalmaznak – még napjainkban is impozáns épület.https://www.boon.hu/helyi-kozelet/2023/06/elado-az-lkm-hajdanvolt-vendeghaza-akar-idosek-otthona-is-lehetne

„A korábbi megnevezése (vendégház) is mutatja, hogy az ide érkező prominens vendégek kényelmét volt hivatott szolgálni. Kialakítása is ennek megfelelő, található az ingatlanban bálterem, tárgyaló, társalgó, saját konyha és étterem, belső erkély, valamint egy, a belső udvarban kialakított belső közösségi tér, saját szökőkúttal. Esztétikai és kényelmi funkciókban is bővelkedett az épület, így ma is megtalálhatóak a márványburkolatok, a homlokzati szobrok, illetve lift is (jelenleg lezárva)”.
Az eladók szerint az épület kifejezetten alkalmas arra, hogy akár idősek otthonaként, hotelként vagy munkásszállóként funkcionáljon, de akár oktatási intézmény, szociális ellátó hely, kiállítóterem is kialakítható lehetne az ingatlanban.

Korábban írtuk

Miskolc. Grandiózus felújítandó épület szállodának, idősek otthonának, irodának vagy ipari felhasználásra! 79 milla

Miskolc. Grandiózus felújítandó épület szállodának, idősek otthonának, irodának vagy ipari felhasználásra! 79 milla
Grandiózus felújítandó épület szállodának, idősek otthonának, irodának vagy ipari felhasználásra!


               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



3 Comments

  1. Névtelen
    2023.06.04. 21:00

    Veres Pál megígérte, hogy a Lyukóvölgy hétvégi házait, telkeit a máltaiaknak megveszi, csapja hozzá ezt is.
    Értékbecslőnek kérje fel Mokrait a DK-ból.

    3
    3
  2. Névtelen
    2023.06.04. 21:01

    Nem jó az 56 ezer.
    1956-ra, meg 2006-ra emlékeztet.

    2
    1
  3. kommunista városvezetés
    2023.06.05. 11:43

    az egész város már öregek otthona. terepbejáró komcsipál elüldözte a fiatalokat. nincs csak cigány, meg vénember.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük