Miskolc. Utolsó dobás? 70. évesen is vonzó a színpad. Darázs István a Héliosz együttes frontembere mesél

Akivel nagyon régóta nem találkoztam….. Darázs István a Héliosz együttes képviselője, frontembere.

Örülök hogy ismét van miről beszélgetni és van téma bőven!  Csak nem zene? Esetleg buszozás?

Szia Laci! Én is nagyon örülök….. legalább tíz éve annak hogy találkoztunk! Igen….elsősorban ZENE, ha már így rákérdeztél!:)))))

Pl.  No….. mesélj! Ha zene akkor Héliosz?

Igen! Nagyon ráéreztél és nagyon büszke vagyok hiszen több alkalommal is a segítségünkre voltál, riportokkal, újságcikkekkel, reklámoztad a zenekarunkat!

Pl.  Udvarolsz most? Én csak a munkámat végeztem.

Óhhh nem….de  emlékezz vissza a sikeres 98’-as koncertünkre, a több alkalommal megrendezett

„Vén  tenager partyk-ra”  te mindig ott voltál mellettünk, a Nonstop rádióval együtt!

Pl.  Ha jól tudom, a HÉLIOSZ sok sok évre tekint vissza… mégis ha mondanál számokat!?

1968. előtt már volt zenekar de az még „No name” volt! Róna Gyuri, Daruka Janó, Fortuna  Laci(Tüsi) Miskolc, Szeles úti Általános iskola.

Később zenekari tag lett Ferenci Zoli (Citrom) és Leskó Egon Fodor Attila (Foci) A HÉLIOSZ nevet pedig a miskolci Gárdonyi Géza –Műv. ház HÉLIOSZ klubjának  vezetőjétől Lengyel Palitól kapták mivel rendszeres fellépők voltak a már működő  klubnak ami a későbbi időkben az otthona lett a zenekarnak! Minden itt kezdődött! Jó magam 1971.-ben kerültem a HÉLIOSZ-ba.

Pl.   Ez ha jól számolom…..55. év! Kisebb nagyobb szünetekkel igaz?

Ez is igaz…. mint minden zenekar életében voltak kihagyások, tagcserék, újra alakulások de a „mag” még jelenleg is megmaradt! Az igazi barátságok gyermekkorban kezdődnek…. és 70. évesen is tartanak! Ez egy csodás dolog!

A beszélgetésünk apropóját egy ún. Utolsó dobásotok adja! Mit lehet erről tudni?

Tíz évvel ezelőtt a Diósgyőri várban egy  „bűvös 60.”  fantázia név alatt játszottunk…… koncertet úgy gondoltuk hogy már nem lesz több fellépése a zenekarnak, szép volt, jó volt!Hmmmm….. de a zene szeretete kicsit közbeszólt! Ahogy már említettem….. a barátság megmaradt hiányzik a színpad

 még mindig van tartalék energia egy „utolsó dobásra”! Döntöttünk…..megcsináljuk és hazamegyünk ahonnan elindultunk!

2023. Július 21. 19h30. Gárdonyi-Park Miskolc Hejőcsaba!

Pl.  Akkor ez egy ünnep lesz? Fogjátok bírni szusszal?

Amig van oxigén palack addig bírni fogjuk!:)))))) Lesznek meghívott vendégeink is akik örömmel igen mondtak a felkérésünkre  ILDI-RIDER, GYÁNI KARCSI, MONÁR PISTI a Fúvósaival, VIKIDÁL GYULA, DEBRECZENI FERENC  (CIKI) az OMEGA együttes dobosa! Szóval egy színes nyár esti programmal várjuk zenekedvelő és a nosztalgiázni vágyókat!

Pl. Igazán jól hangzik…. biztosan ott leszek és szurkolok a sikereitekért. Minden esetre le a kalappal hogy 70. évesen is vonzó számotokra a színpad van kedvetek, energiátok egy ilyen szuper „búcsúhoz”!

Nagyon köszönjük minden közreműködő nevében, ígérjük emlékezetes marad! Várunk kicsit, nagyot, szép lányokat, Hölgyeket, Urakat, Jampikat főleg akik még 1968.-1971. között táncoltak a DEMCSIK IVÁN vezette Gárdonyiban!