Cigányok megverték, leköpték Opitz Barbit egy budapesti plázában

Hatfős roma fiatalokból álló csapat kezdett el kötekedni az énekesnővel és a barátjával. Ahogy hallottam, a külsejébe kötöttek bele, azt szajkózták, hogy nem úgy néz ki a videóin, mint az életben. 

Elég súlyos kritikával illeték a lányt, aki megpróbálta figyelmen kívül hagyni a helyzetet, mindhiába, mert nem állt le a kis csoport, megpróbálta tovább stuffolni őt. Egy boltba mentek be, de oda is utánuk mentek és trágár szavakkal illeték – mesélte a Borsnak a hölgy. – Miután Barbi és a barátja nem reagált a beszólásokra, az egyik lány megragadta az énekesnő haját, és a fejét hátra rántotta. Úgy láttam, itt szakadt el a cérna, mert ezt már nem hagyta annyiban, és a táskáját meglendítve próbált kiszabadulni támadója kezei közül. 

Barbinak elkezdett vérezni a keze, úgy láttam, mintha több körme sérült volna meg. Egyre jobban eldurvult a helyzet, mert a fiatalok elkezdtek fenyegetőzni, hogy nem jutnak ki élve a központból, és elkezdték őket köpködni is. 

Nagyon félelmetes volt ezt külső szemmel nézni, én még sosem láttam ilyet. Egyre több ember gyűlt körülöttük össze, de senki nem avatkozott a szituációba – mondta lapunknak.

Opitz Barbi, Opitz Barbara, fotó: Szabolcs László
Az énekesnő sebeit egészségügyi ügyeletes szolgálat látta el. Fotó: Szabolcs László

 

Biztonsági szolgálattal jutottak ki az épületből

A támadókhoz még ketten csatlakoztak, így nyolc főre növekedett a csoport. Barbi és VV Greg próbálta szavakkal meggyőzni őket, de nem értek célt, és oda-vissza mentek a trágár kifejezések.

– Azt nem mondanám el, mert nyomdafestéket nem tűrő szavak hangzottak el. Úgy tűnt, hogy verekedésbe fog torkollni az egész. Az egyik üzlet munkatársa hívta oda a biztonsági szolgálatot, de még az őröknek is megpróbáltak nekimenni a fiatalok. Rengetegen vették őket körbe. Amikor az énekesnő családját szidták, nem tűrt tovább, és az egyik lány felé elindult, ekkor újra megtépték és köpködték. Ekkor sietett a barátja a védelmére. Volt dulakodás, lökdösés, aminek végül az vetett véget, hogy Ken baba kihívta a rendőrséget. Biztonsági szolgálat kísérte ki őket, miután még Barbi sebeit az egészségügyi ügyeletes szolgálat ellátta – tudtuk meg.

A Bors megkereste mindkét érintett felet. Az énekesnőt nem értük utol telefonon, hogy megerősítse az információnkat, azonban VV Greg hívásunkra nem tagadta a történteket, de nem kívánt részletekbe bonyolódni.