Skip to content

Virrasztásba kezdtek a tanáraikért kiálló diákok Novák Katalin hivatalánál

Virrasztásba kezdtek a tanáraikért kiálló diákok Novák Katalin hivatalánál

Virrasztást szervezett a pedagógusok közalkalmazotti jogviszonyának megszüntetése elleni tiltakozásul a köztársasági elnök hivatala, a Sándor-palota elé az Egységes Diákfront. Azt akarják elérni, hogy Novák Katalin ne írja alá a jogszabályt, amennyiben az Országgyűlés elfogadja.

A diákok azt tervezik, hogy a június 1-jére a Tanítanék Mozgalom által meghirdetett országos megmozdulásig maradnak a helyszínen. Az este folyamán sátrat építettek a tükör mellé, amelyet korábban a Szikra Mozgalom helyezett el a miniszterelnök hivatala közelében, szembenézést követelve a döntéshozóktól.

Telex szerint a fiatalok éjfélkor koccintani terveznek a hatvanadik születésnapját ünneplő Orbán Viktorra, szerda reggel pedig borostyánnal feldíszített munkavédelmi sisakot akarnak átadni neki.

A néhány tucat diák több alkalommal elénekelte a diáktüntetések himnuszává vált Mi vagyunk a Grund című dalt A Pál utcai fiúk című musicalből.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



5 Comments

  1. Névtelen
    2023.05.31. 06:56

    mind a 15-en? 😀

    3
    1
  2. Névtelen
    2023.05.31. 07:06

    „Általánosságban tényleg könnyebb az élet Németországban. (…) Szerintem lehet nagyon boldog az ember Magyarországon, lehet kevésbé szigorú a piacgazdaságot, a demokráciát még csak két évtizede gyakorló emberekkel (egyben önmagával) szemben, élhet itt is őszinte és fontos értékek mentén. Én hálás vagyok a sorsnak, hogy nem a kényszer üldöz el itthonról, hogy nem kórházi ápolónőként vagy pedagógusként élünk röhejes jövedelemből.”

    1
    2
  3. Névtelen
    2023.05.31. 09:44

    „Havas ezúttal a Székely himnuszt „taposta meg”, de úgy, hogy közben ügynöközött is egyet. Az az ember, aki titkos megbízott társával, „Szilágyi Ákossal”, azaz Forróxással lett igazán ismert.

    Havas Henrik a posztja szerint két kollégáját hallotta a Székely himnuszt énekelni az életében. Az egyik szerinte III/III-as ügynök volt, a másik meg szintén szerinte Secu-s. Azon gondolkodom, hogy a III/III-as az a haverja, a hozzá hasonlóan szintén meggazdagodó Forró Tamás volt-e?
    Persze csak viccelek.
    Bár Forró xvolna…
    De ki lehetett vajon az említett, talán képzeletbeli Secu-s? x Pál? Vagy Bartxenc? Ő két legismertebb újságírók, akik eszembe jutnak. De persze leginkább azon gondolkodom, hogyan lehet valaki ilyen ember mint a Havas. Akinek ez jut eszébe a Székely himnuszról.
    „én két »kollégámat« hallottam ezt a nagyjából 100 éves dalt énekelni, az egyik itthon III/III-as ügynök volt, a másik Romániában a Securitate-nak jelentett” – írta legújabb humoreszkjében.
    Baj van, most már nem tudok szabadulni attól a képtől, ahogyaxs kiereszti a hangját, és beleüvölti a bukaresti szélbe:
    „Maroknyi székely porlik, mint a szikla,
    Népek harcának zajló tengerén
    Fejünk az ár, jaj, százszor elborítja
    Ne hagyd elveszni Erdélyt, Istenünk!”
    Próbálkozom, de azért nem megy. Valahogy inkább azt látom magam előtt, ahogyan Havassal kapatosan, botladozva, könnyes szemmel az Internacionálét éneklik. Úgy, hogy közben rázkódik, rázkódik Havas mellkasán az a sokszor kivillantott és bőszen meghivatkozott kereszt.”

  4. Hot Dog
    2023.05.31. 16:37

    Nyári szünetben is fognak tüntikézni?

    4
    1
    • Névtelen
      2023.05.31. 20:34

      dehogy! az jár nekik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük