Csak nehogy Miskolc rástartoljon. Ismeretlen kínai akkugyár jelent meg hazánkban egy leánycéggel

A kínai alapító kétmillió eurós tőkét tenne a Hangke Technology Hungary Kft.-be, ám az egyelőre nem világos, hogy mivel foglalkozik majd a cég.

Titokban érkezhet újabb kínai akkumulátoripari beruházás Magyarországra – írja a Portfolio.hu. A lap kiszúrta, hogy egy olyan, akkumulátoripari gyártóberendezések készítésével foglakozó cég alapított Magyarországon leánycéget, amely partnere volt már a Samsung SDI-nak és a CATL-nek is.

A lap szerint március 30-án kezdeményezték a Hangke Technology Hungary Kft. bejegyzését, és bár ehhez kapcsolódó beruházást egyelőre sem a cég, sem a magyar kormány nem jelentett be, több jel is utal arra, hogy komoly befektetést hajthat végre. A cégbírósági bejegyzési kérelemben ugyanis az olvasható, hogy az alapító vállalat, a Hongkong Hangke Electronics Trading Co. Limited kétmillió eurós tőkebefizetést hajt végre, amelyből az alapításkor 200 ezret már befizettek. Vagyis jelenlegi árfolyamon legalább 74 millió forintot fektetnek be Magyarországon a tevékenységük finanszírozására.