Egymás után vallottak a polgármesterek arról, hogyan kellett volna visszagurítaniuk az uniós pénzeket a Fidesz kampányába

Törökszentmiklós jobbikos polgármesterét, Markót Imrét meglepte, hogy még az ellenzéki vezetőket is meg akarják sápolni húsz százalékkal a Fidesz kampányára. Amikor visszautasította őket, akkor elmondása szerint K. Péter megjegyezte, hogy „a főnök” túlzott, amikor húsz százalékot akart kérni. Később megjegyezte, hogy Fehér és K. máskor Boldog Istvánra hivatkozott főnökként. A megbeszélésről távozó Fehér Petra megjegyezte neki, hogy ha nem tudnak megegyezni, akkor a város nem számíthat pályázati pénzekre.

A szerdai tárgyaláson Fehér azzal védekezett, hogy mivel ő korábban a törökszentmiklósi Fideszben dolgozott, 2017-re nagyon rossz viszonyban volt Markót Imrével. Ezért nem tartja életszerűnek, hogy pont tőle kért volna 20 százalékot.

Mindhárom polgármesternek volt olyan élménye, hogy Boldog István falujába, Kétpóra hívták őket a pályázatokról egyeztetni, ahol a megbeszélés előtt le kellett adniuk a telefonjukat Boldog asszisztensének. Bár ezt furcsának találták, de belementek.

photo_camera A meggyanúsítása óta Völner Pál először ült vissza a Fidesz-frakcióba, éppen a korrupcióval vádolt Boldog István mellé Fotó: Bankó Gábor/444

Az évek óta húzódó per a jövő héten folytatódik. Boldog Istvánra – aki 2022-ig Völner Pál padtársa volt a parlamentben – az ügyészség 6 év letöltendő börtönt, ötmilliós pénzbüntetést és 6 666 666 forint értékű vagyonelkobzást kér, valamint 5 évre eltiltanák a közügyekről.