Lelőttek egy izraelit Ciszjordániában

Lelőttek egy izraelit Ciszjordánia északi részén, a biztonságiak üldözőbe vették a merénylőt – jelentette a The Jerusalem Post című újság hírportálja kedden.

Meir Tamarit a harmincas éveiben járó izraeli férfit a Ciszjordánia északi részén, Dzsenintől nyugatra található Hermes nevű település közelében ölték meg fegyveres terrortámadásban az izraeli hadsereg közleménye szerint. A mentőszolgálat mellkasán és vállán lőtt sebekkel, súlyos állapotban szállította kórházba, ahol nem tudták megmenteni, belehalt sérüléseibe.

Az izraeli biztonságiak üldözőbe vették az elkövetőt, ellenőrző pontokat állítottak fel, hogy korlátozzák a rendelkezésére álló menekülő útvonalakat. Az áldozatot egy mellette elhaladó járműből lőtték le. Feleségét és két gyermekét hagyta hátra.

Meir Tamari – Fotó: családi kép

Az Izraelben és Ciszjordániában elkövetett palesztin támadásokban idén húsz izraeli halt meg, és többen súlyosan megsérültek. Ezen idő alatt legkevesebb 111 ciszjordániai palesztin vesztette életét, döntő többségük merényletek meghiúsítása közben vagy fegyveres harcokban izraeli biztonságiakkal, de civilek is vannak az áldozatok között, és többek halálának körülményeit vizsgálják.