Ha nem rendelkezünk biztonságos, védett módon előre, mi történjék a digitális hagyatékunkkal

Már igénybe vehető az ŐRANGYAL szolgáltatásunk
– az
 egészségügyi önrendelkezési jogunk gyakorlásához kötődő élő végrendeleteket,
– a végintézkedéseket, az élettársak egymás utáni özvegyi nyugdíjának és öröklésének kérdéseit, valamint
– a digitális hagyatékunk rendezését érintő témakörökben.
Személyes kérdését ide kattintva már e területeken is fölteheti!


ŐRANGYAL szolgáltatásunk segítségével az élet utolsó évtizedei, különösen az utolsó hónapok alakulása minden érintett számára megnyugtató, egyértelmű, áttekinthető módon előre elrendezhető.

Nyilván Önt is aggasztja (még ha nem is szívesen gondol rá), hogy mi történne Önnel és legközelebbi hozzátartozóival, ha súlyosan megbetegedne, tartós ápolásra szorulna, vagy meggyöngülne az ítélőképessége, fokozatosan kihunyna a memóriája, és már nem tudná tudatosan meghozni azokat a döntéseket, amelyek  a gyógykezelésével, az életét fenntartó orvosi eljárásokkal kapcsolatosak, nem is beszélve azokról az előzetes döntésekről, amelyek az élet lezárásával kapcsolatban elkerülhetetlenül szükségessé válnak.

Az életünk utolsó harmadával, azon belül is az utolsó hetekkel és napokkal kapcsolatos döntések meghozatalát mindaddig halogatjuk, amíg egyszercsak képtelenné válunk dönteni, mert az egészségi vagy a mentális állapotunk azt már nem teszi lehetővé.

Magyarországon ez az általános tapasztalat: senki nem foglalkozik azokkal a súlyos, nehéz, érzelmileg elviselhetetlennek tűnő kérdésekkel, amelyek megoldása révén biztosítható lenne az élet utolsó harmadának harmóniája és végének rendezettsége.

Természetesen ennek a halogatásnak az a következménye, hogy a hozzátartozóinkra, szeretteinkre, örököseinkre terheljük azokat a súlyos döntéseket, amelyeket nekünk kellett volna meghoznunk, amíg volt rá lehetőségünk.

ŐRANGYAL szolgáltatásunkkal ezt a terhet kívánjuk enyhíteni.

Az első három terület, amelyen mindannyiunknak szüksége lehet ŐRANGYALRA: az élő végrendelet, a végintézkedés és a digitális hagyaték rendezése.

Élő végrendelet

Ebben az okiratban az egészségügyi önrendelkezési jogunkat gyakorolhatjuk, vagyis előre rendelkezhetünk arról, hogy betegségünk vagy balesetünk esetén milyen orvosi eljárások alkalmazásához járulunk hozzá (újraélesztés, gépi lélegeztetés, mesterséges táplálás, tudatot módosító fájdalomcsillapítás, kórházba szállítás, és így tovább). Ebben az okiratban jelölhetjük meg azt is, hogy vészhelyzetben ki lehet a helyettes döntéshozónk, aki így előzetesen felkészülhet erre a szerepkörre.

Ha nem készítünk ilyen élő végrendeletet, az egészségünkkel kapcsolatos legnehezebb, túlzás nélkül életbevágó döntéseket könyörtelenül átháríthatjuk az erre fel nem készített szeretteinkre.

Végintézkedés

Ügyfeleinktől nagyon sok esetben hallunk arról, hogy egy haláleset után mint közeli hozzátartozók elveszítették az örökségük egy részét vagy csak évekkel később juthattak ahhoz hozzá a lassú hagyatéki ügyintézés és a szükséges információk beszerzésének akadályai miatt – milyen hálásak lettek volna, ha az elhunyt rokonuk időben végrendelkezett volna, és ezzel egyértelművé, gyorsan végrehajthatóvá tette volna a végakaratát.

Különösen, ha élettársak egyikének elhunyta után döbben rá a túlélő élettárs, hogy
– a törvényes öröklés rendjében ő semmire sem jogosult az elhunyt élettársa után, ráadásul
– az özvegyi nyugdíja is az általános szabályoktól eltérő feltételekhez kötött.

Digitális hagyaték

Ki tudja a minket érintő vészhelyzet esetére a belépési neveinket és a jelszavainkat a számítógépünkhöz, az okostelefonunkhoz, a bankszámláinkhoz, a befektetési számláinkhoz, a biztosításainkhoz, az ügyfélkapunkhoz, az adó-folyószámlánkhoz?

Életünk egyre nagyobb része zajlik a virtuális világban, amelyben így mindannyian rengeteg egyéb nyomot is hagyunk. Közösségi média profilok és posztok, fényképek, videók ezrei: mi lesz velük, ha mi már nem leszünk?

Ha nem rendelkezünk biztonságos, védett módon előre, mi történjék a digitális hagyatékunkkal, a szeretteink képtelenül nehéz helyzetbe kerülhetnek, ha bármely okból elveszítenénk a cselekvőképességünket.

Őrangyal szolgáltatásunk
– a gyermekkor mint első élet,
– az aktív kor mint második élet után
– a nyugdíjaskor mint harmadik élet harmóniáját
hivatott erősíteni.

Ha Őrangyal szolgáltatásunkkal kapcsolatban személyes kérdése van, azt ide kattintva teheti föl, vagy közvetlenül fölveheti a kapcsolatot baráti partneremmel, Dr.Kovács László úrral (kovlac24@gmail.com, mobil: +36 30 332 5880).