Skip to content

Nagy haverjaink a szerbek úgy megvertek 20 magyart, hogy hét emberért repülőt kellett küldeni

Nagy haverjaink a szerbek úgy megvertek 20 magyart, hogy hét emberért repülőt kellett  küldeni

Több mint 20 magyar KFOR-katona is megsérült a koszovói Zvecsanban kitört zavargásban

A Honvédelmi Minisztérium közlése szerint hét ember állapota súlyos.

Több mint 20 magyar katona sérült meg Koszovóban, ebből 7 fő súlyosan, de állapotuk stabil – ezt közölte hétfőn este a Honvédelmi Minisztérium a Facebook-oldalán. A Magyar Honvédség NATO békefenntartó erejében részt vevő kijelölt katonák tömegoszlatási feladatokra vetették be a koszovói Zvecan településen.

Hozzátették, a sérült magyar katonákat a Magyar Honvédség további kezelésre légi úton, Magyarországra szállítja.

A KFOR hétfő esti hivatalos közleményében azt írta: nagyjából 25 sebesültje van a tüntetőkkel való összecsapásoknak a multinacionális kontingens állományában.

Az olasz és a magyar katonák sérüléseit a KFOR szerint indokolatlan támadások okozták, többen égési sérüléseke is szenvedtek robbanószerkezetek miatt.

A KFOR-misszió parancsnoka, Angelo Michele Ristuccia „elfogadhatatlannak” nevezte, hogy a tüntetők NATO-egységekre támadtak.

A NATO szintén azt közölte, hogy a békefenntartóikat „provokálatlan” támadás érte, és hozzátették, hogy

az ilyen támadások teljesen elfogadhatatlanok. Az erőszaknak azonnal véget kell vetni. Felszólítjuk az összes felet, hogy tartózkodjanak a feszültséget tovább szító cselekedetektől, és kezdjenek párbeszédet.

Két órával a HM közlése előtt a hvg.hu diplomáciai forrásokból származó értesülései alapján megírta, hogy több mint húsz magyar KFOR-katona sebesült meg, többen közülük súlyosan, amikor összetűzés tört ki a tiltakozó szerbek és a rendet fenntartani akaró magyar KFOR-katonák között.

A magyarok egy közös zászlóaljban vettek részt.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



5 Comments

  1. kopcs
    2023.05.30. 08:05

    Orbán barátai a szerbek !

    1
    2
    • Névtelen
      2023.05.30. 11:53

      Videón, ahogy Orbánt éltetik a koszovói szerb tüntetők

      1
      1
  2. Névtelen
    2023.05.31. 15:04

    Akár a TEK .Díszlet katonák.Latjuk,hogy éles helyzetben mit érnek.

    1
    1
  3. Névtelen
    2023.05.31. 15:47

    Természetesen az usa keze oda is betette a lábát. (nato = usa) Békafenntatók. Brekegnek és ugrálnak, és persze a hülye szövetseggeseket tolják előre. A niggerköcsöge Szarosalex pedig „egyeztet”. Minél több konfliktus kell a jenkiknek, annál közelebb a világháború. Ideje lenne már náluk is bemutatni milyen is az. 🙂
    Szóval nem a magyarokat verik, lövik, robbantják a szerbek, hanem az usa katonákat, amibe néhány szerencsétlen magyar is belelépett.
    De hát ezt felfogni egy, az árnyékszék-kurmány alatt, nyakig az összefosásban ülő, fentről a következő adagot váró élőlénynek magas, mint bányalónak az ügető. 😛

    • Névtelen
      2023.05.31. 20:57

      Videón, ahogy Orbánt éltetik a koszovói szerb tüntetők

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük