A szervezők fel akarják tenni Miskolcot a fesztiváltérképre. Lost Frequencies is fellép a Diósgyőrfeszten

A világ egyik legismertebb dj-je, Lost Frequencies is

A világ egyik legismertebb dj-je, Lost Frequencies is fellép június 3-án Miskolcon, a Diósgyőrfeszten. A szervezők azt szeretnék, ha a borsodi vármegyekszékhely is felkerülne a fesztiváltérképre.

A Diósgyőrfeszt először rendezik meg idén június 2-án és 3-án egy igazán rendhagyó és exkluzív helyszínen, a DVTK Stadionban. A zenei élményeken kívül gasztroélmények is várják a látogatókat, programok pedig nem csak a stadionban, hanem körülütte is lesznek.

„Többnapos családi fesztivál évek óta nem volt Miskolcon, a nagyon sok pozitív visszajelzésből és biztató üzenetből arra következtetünk, hogy várják a miskolciak a rendezvényt. Egy bulira apropót keresni a legkönnyebb – mi találunk rögtön hármat is. Idén 5 éves a DVTK Stadion, valamint éppen 50 éve az akkori diósgyőri stadion adott helyt az ország legelső (rock)fesztiváljának, de a legfontosabb az, hogy Miskolc jelenleg nincs rajta az ország fesztiváltérképén és mi ezen szeretnénk változtatni”

– mondta el Orosz Gábor fesztiváligazgató.

A DVTK stadionban most lesznek először könnyűzenei koncertek, ráadásul a szervezők ígérete szerint igazi fesztiválhelyszínné alakul át. LED falak, pirotechnika, lézer, egy óriási vidámpark és más látványelemek teszik teljessé majd az élményt.

A kétnapos rendezvényen fellép majd többek között Rúzsa Magdi, a TNT, a Honeybeast és a HooligansPaulina, a Wellhello és BSW is.

A legnagyobb durranásnak azonban a Lost Frequencies vagyis, Felix De Laet fellépése ígérkezik június 3-án.

A belga dj majdnem tíz évvel ezelőtt az „Are You With Me” című slágerével robbantott, amivel nemcsak 18 országban lett listavezető, de első belga előadóként a briteknek is elsőszámú kedvence lett. Ezt követte a „Reality’”, ami ugyanolyan sikeres lett, mint az előző slágere. Miután megjelent két albuma is, tavaly világszerte elsöprő sikert aratott a „Where Are You Now”-val. Eközben természetesen meghódította a legnagyobb fesztiválokat is: a Coachella, a Tomorrowland, a Lollapalooza és a többi ismert fesztivál elképzelhetetlen lenne nélküle.

Felix nemcsak Dj, hanem remek zenész is, aki szereti ötvözni a produkcióját élő hangszerekkel, élő hangzással is. A felvételeken sokszor ő maga gitározik és a billentyűs hangszereken is remekül játszik.

A Lost Frequencies hazájában, Belgiumban még a királyi család elismerését is kivívta, amikor felkérték, hogy a királyi palotához készült virtuális túra ünnepélyes megnyitójára ő állítsa össze a szerzeményeiből azt a válogatást, amely a lenyűgöző, történelmi hely tetejéről szólt. Ez azért is nagy megtiszteltetés volt számára, mert ilyen más belga művésszel még nem fordult elő.