A Schadl vircsaft. Varga Judit miskolci csoporttársa Lupkovics Beáta elnök lehet

„Ilyen levelet én nem írtam, a találkozó meg se történt” – mondta a hvg.hu-nak Petris Csaba végrehajtó, aki szerint visszaéltek a nevével, így kaphattak a kollégái egy körlevelet, benne a minisztériummal állítólag előre egyeztetett új elnökség névsorával, hogy rájuk kell majd szavazni. Az indulók névsora amúgy stimmelhet, és az is igaz, hogy az elnökséget ambicionáló végrehajtó Varga Judit miniszter évfolyamtársa volt, egyszerre végeztek a jogon Miskolcon, 2004-ben.

 

A másik három személy neve kevéssé ismert. Egyiküknek, Ódor Gergely Istvánnak 2017 óta van önálló végrehajtói praxisa, ketten viszont kezdők még, hiszen Kósa Zoárdnak és Lupkovics Beátának alig egy éve működik a végrehajtói irodája. Érdekes módon a levél mégis Lupkovicsra utal lehetséges új elnökként: „új kollegina, aki vezetői ambíciókkal rendelkezik, és a miniszter asszony bizalmát élvezi.” Utóbbira a végrehajtók közt emlegetett indok, hogy csoporttársak voltak az egyetemen.

Ez mondjuk igaz is, amit az Észak-Magyarország, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilap 2004. június 19-i száma is bizonyít. Ebben azt írják: Tegnap jogi doktorrá avatták és átvehették diplomáikat a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának végzős hallgatói. A névsort böngészve megtaláljuk az életrajza szerint is ekkor végzett Varga Juditot és Lupkovics Beátát is (kattintásra az alábbi kép nagyban nyílik, így jobban látszanak a nevek):

Az Észak-Magyarország című lap listája a 2004-ben Miskolcon végzett jogászokról
© www.hungaricana.hu

Az állítólag vezetői ambíciókkal bíró Lupkovicsnál amellett, hogy mindössze tavaly májusban indult be a végrehajtói karrierje, az is érdekes, hogy a karrierváltása hirtelen történt, hiszen egy hónappal korábban még a Borsod-Abaúj Zemplén megyei közgyűlés jegyzőjeként adott interjút, a 2020-as kinevezése előtt pedig a megyei kormányhivatalnál volt hivatalvezető, főosztályvezető, azelőtt a szikszói polgármesteri hivatalban dolgozott gyámügyi ügyintézőként.

Ha már a neveknél tartunk, érdemes kitérni a levélben csak „közreműködőként” felbukkanó további nevekre, akik állítólag részt vettek az utóbb cáfolt hatósági, minisztériumi jelölt-támogató megbeszélésen. Egyikük Lukács Tamás, aki a lemondott elnökségnek is tagja volt, méghozzá alelnökként, vagyis Schadl György elnök bizalmasa és helyettese volt, az ő felesége amúgy a szintén végrehajtóként dolgozó Fiedler Laura, aki Czine Ágnes alkotmánybíró lánya.

A másik érdekes személy az állítólagos levélíró Petris Csaba, aki szerint visszaéltek a nevével. A Schadl-Völner-ügyben őt több helyen emlegetik a nyomozati iratok utalva arra, hogy Schadl bizalmasa, de nem gyanúsították meg. Viszont tény, hogy már Schadl letartóztatása után, 2021. december 15-től – bírói engedéllyel – 90 napon át megfigyelték elektronikus adatait és le is hallgatták, továbbá megfigyelték 2022. februárjában is, amikor Schadl feleségével találkozott.https://hvg.hu/itthon/20230518_Vegrehajtoi_kar_tisztujitas_indulok_level_Hadhazy_Akos_Varga_Judit#rss