Az űrben furulyázott egy gyermeknevelési rendezvény keretében. Ezek mennek
Boldog 65. születésnapot Ellen Ochoa űrhajósnak, aki az első latin nő lett a világon, aki a Discovery űrsikló fedélzetén végzett küldetés során 1993-ban. Egy villamosmérnök a Stanford Egyetemen, Ochoa-ban doktorált, négy űrrepülés veteránja, és közel 1000 órát töltött az űrben. Ochoa, aki egyben klasszikus zenész is, az űrben furulyázott egy gyermeknevelési rendezvény keretében. 2013-ban ismét történelmet írt azzal, hogy a NASA Johnson Űrközpontjának első spanyol és második női igazgatója lett. Ochoa is csatlakozott az űrhajósok elit csoportjához, akiket az űrhajósok Hírességek Csarnokába avattak be.
Ennek az úttörőnek a gyerekeknek való megismertetéséhez ajánljuk az inspiráló képeskönyvet, az űrhajós egy dallal a csillagokért, 5-9 éves korig a https://www.amightygirl.com/the-astronaut-with-a-song-for… oldalon.
Ellen Ochoa az új képeskönyvben szereplő példaképek között szerepel 5-9 éves korig a https://www.amightygirl.com/she-persisted-in-science oldalon.
Ő is egyike azoknak a rendkívüli nőknek, akik a „Nők az űrben: 23 története az első repülésekről, tudományos küldetésekről és gravitáció-törő kalandokról” című kiváló könyvnek, tizenéveseknek és felnőtteknek, 12 éveseknek, a https://www.amightygirl.com/women-in-space oldalon.
Hogy igaz történetekkel inspiráld gyermekeidet a tudomány úttörő nőkről, nézd meg a „60 könyv a tudományszerető hatalmas lányok inspirálására” blogbejegyzésünket a https://www.amightygirl.com/blog?p=13914 oldalon.
Ha pedig ösztönözni szeretnéd gyermekeid érdeklődését a tudomány iránt, számos lányos tudományos játékot és készletet találsz a „Top 60 tudományos játék hatalmas lányoknak” blogbejegyzésünkben a https://www.amightygirl.com/blog?p=10528 oldalon.