NEM LESZ KILAPÁTOLÁS. ÚJ GAZDASÁGI ERŐKÖZPONT LESZ A DEBRECEN-MISKOLC-NYÍREGYHÁZA HÁROMSZÖG

Az építési és közlekedési miniszter Biharkeresztesen is beszélt arról, hogy új gazdasági erőközpontot hoznak létre a Debrecen-Miskolc-Nyíregyháza háromszögben annak apropóján, hogy hétfőn átadták az első magyar tulajdonban lévő pórusbetongyárat Biharkeresztesen. A 14 milliárd forintos beruházáshoz 5,5 milliárd forint állami támogatást nyert el az Innoscitech Kft, számolt be a Magyar Távirati Iroda (MTI).

Lázár János az avatóünnepségen azt mondta, a Bayer Construct cégcsoporthoz tartozó Innoscitech Kft. fejlesztése jól illik abba a kormányzati törekvésbe, amely a magyar alapanyagból, magyar munkával, magyar szaktudással magyar profit előállítását erősíti. Beszédében kiemelte: az elmúlt 12 évben a magyar kormány 25 ezermilliárd forintot invesztált a magyar építőiparba. – Ugyanakkor, mint mondta – nem lehetünk teljesen elégedettek, mert a hatalmas összegnek egy jelentős része külföldre, másokhoz vándorolt.

Az a cél, hogy minél több pénz maradjon Magyarországon – szögezte le, hangsúlyozva, hogy ennek jegyében alakítják át a magyar gazdaságot és a magyar építőipart: lépésváltás, irányváltás, és újratervezés következik a magyar építőiparban és építészgazdaságban.

Lázár János múlt héten csütörtökön Tokajban az ötcsillagos Minaro Hotel átadásán kiemelte: Miskolc–Debrecen–Nyíregyháza övezetben egy „olyan gazdasági zónát szeretnének létrehozni, amely Magyarország legfejlettebb ipari gazdasági övezetévé válik”, és amely versenyképes lesz Budapesttel és Győrrel.