Skip to content

Nem viccelt, egy kanna benzinnel érkezett. Fel akarta gyújtani a moszkvai magyar nagykövetséget egy férfi

Nem viccelt, egy kanna benzinnel érkezett. Fel akarta gyújtani a moszkvai magyar nagykövetséget egy férfi

Az illető nem viccelt, egy kanna benzinnel érkezett a helyszínre, amit szét is locsolt az épület lépcsőjén.

Bűnösnek találta a Fővárosi Törvényszék azt az orosz felmenőkkel rendelkező, magyar állampolgárságú, Budapesten élő férfit, aki 2021. december elején többször kereste telefonon, Moszkvában lévő magyar nagykövetséget, hogy a barátnője turistavízumát elintézze – áll a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség hétfői közleményében. A férfi 2021. december hetedikén személyesen is megjelent a nagykövetségnél, oda ismét betelefonált, akkor azt a tájékoztatást kapta, hogy a vízumkérelmet interneten keresztül lehet elintézni.

A választ hallva a vádlott a helyszínre hozott benzint az épület előtt szétlocsolta, majd a magyar nagykövetség két dolgozóját is azzal fenyegette meg telefonon keresztül, hogy felrobbant egy autót, valamint felgyújtja a nagykövetség épületét, amennyiben igen rövid időn belül nem kapja meg a barátnője a Magyarországra szóló beutazóvízumot.

A férfi ellen még 2022 októberében emeltek vádat, majd a Fővárosi Törvényszék 2023. március 31. napján előkészítő ülésen hozott elsőfokú ítéletével bűnösnek mondott ki terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntettében, amelyért őt 1 évi, börtön fokozatú, végrehajtásában 4 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre ítélt, előzetes bírói mentesítés alkalmazása mellőzésével.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész a vádlott terhére végrehajtandó szabadságvesztés büntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabásáért fellebbezett, míg a vádlott és védője a kihirdetett határozatot tudomásul vette. A főügyészség az ügyészi fellebbezéssel egyetértve kezdeményezte, hogy a másodfokú eljárás során a Fővárosi Ítélőtábla a vádlottal szemben szabjon ki súlyosabb büntetést, ennek keretében a szabadságvesztés büntetés végrehajtását rendelje el és tiltsa el a vádlottat a közügyek gyakorlásától.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



4 Comments

  1. Névtelen
    2023.05.08. 16:17

    Kolléga!Feladat lenne a Karmelitában,meg Felcsúton!

  2. Névtelen
    2023.05.09. 07:49

    A Miniszterelnök Úr egy Szent !

  3. Névtelen
    2023.05.09. 15:08

    Tudjuk!
    „Újabb csörte borzolja a kedélyeket. Horn Gábor szerint Gréczy Zsolt újságíró, aki most saját műsort kapott az ATV-n, úgy viselkedik, mint Gyurcsány Ferenc utolsó fegyverhordozója. Gréczy nem érti, miért baj az, ha büszke az elmúlt nyolc év MSZP-SZDSZ kormányzására,”

  4. Névtelen
    2023.05.09. 15:19

    felbujtás , nagy nyilvánosság előtt, BTK

    Hát így jártál

    „A „bérgyilkos-interjú” véget vetett Frei Tamás TV-s karrierjének

    2022. febr. 11. — A közvélekedés szerint Frei Tamás az emlékezetes moszkvai riportja után a … A Juszt-riport leadásának másnapján Frei Ausztriába távozott, …”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük