Skip to content

Az infláció felzabálta a 13. havi nyugdíjat, sok nyugdíjasnak hó végén nem marad pénze ételre

Az infláció felzabálta a 13. havi nyugdíjat, sok nyugdíjasnak hó végén nem marad pénze ételre

A Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának (NYUSZET) elnöke szerint azonnal minimum ötszázalékos, visszamenőleges, évközi emelésre van szükség. A kormány egyelőre nem reagált a szervezet megkeresésére.

Jól hangzik a 13. havi nyugdíj, de sajnos már nyoma sincs az extra juttatásnak, ugyanis a 27 százalékos nyugdíjinfláció ezzel együtt a januári 15 százalékos emelést is elvitte – írja a Népszava.

Juhász László a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának (NYUSZET) elnöke a lapnak elmondta, hogy az elmúlt időszakban számos nyugdíjas kereste meg a szervezetet, mert egyszerűen hónap végére nem marad pénzük ennivalóra. A NYUSZET ezért még hetekkel ezelőtt levélben fordult Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszterhez. Levelükben azt kérik, hogy a kormány sürgősen eszközöljön egy minimum 5 százalékos nyugdíjemelést, méghozzá visszamenőlegesen. A levélre egyelőre nem érkezett válasz.

A szervezet számításai szerint nagyjából 300 ezer nyugdíjas 100 ezer-, míg 600 ezer idősnek 130 ezer forint alatt van a havi nyugdíja.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



6 Comments

  1. Névtelen
    2023.05.08. 11:50

    majd a Böszme házaspár elhozza a Kánaánt

    Az EU-s pénz Klára villogására kell rögtön a választások után.

    addig nuku !!!

    Aztán 100 lépés, Bécsben cukrászda, jóléti rendszerváltás, stb, stb.

    2
    4
  2. Névtelen
    2023.05.08. 11:51

    Jééééé! Gúr elvtárs bété mellékállás a NYUSZET

    2
    4
  3. Névtelen
    2023.05.08. 11:54

    Szoci örökség

    „Amióta dolgozom, mindig is levonták tőlem a nyugdíjat és a járulékokat, én azonban még sosem voltam az állam pénzén se nyaralni, se kórházban. Megalázóan alacsony ez az összeg: legalább 80-100 ezer forintot tartanék méltányosnak, és minden hozzám hasonló művész megérdemelné ezt” – mondta a Napi Ásznak Korda György.

    Jó néhány legendás hazai hírességnek még a havi villanyszámla kifizetése is gondot jelentene, ha csak a nyugdíjukból kellene megélniük. Egy internetes portál összesítése szerint Nagy Feró 32 ezer, Komár László 34 ezer, Medveczky Ilona 52 ezer, Choli Daróczi József 70 ezer forint nyugdíjban részesül, míg Gesztesi Károly októbertől 40 ezer forintra számíthat.”

  4. Névtelen
    2023.05.08. 12:02

    és ki fogja kitermelni?

    az autóipar?

    mert az Altus birodalom 20 eü maszkja kevés ehhez

    „A legjótékonyabb magyarokat bemutató listán Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport alapítója, vezetője, Magyarország leggazdagabb embere az első. Magánadományai 2021-ben meghaladták az 1,4 milliárd forintot, az elmúlt öt évben az 5,1 milliárd forintot. Arról, hogy a nagyvállalkozó az elmúlt időszakban kiknek és milyen célra adakozott, részletesen olvashatnak az idén júniusban Mészáros Lőrinccel az Indexen megjelent nagyinterjúban.

    A képzeletbeli lista második helyén Gattyán György, a Docler-csoport alapítója, tulajdonosa áll, aki 2021-ben ötszázmillió forintot adott jótékonysági célokra. Gattyán György a koronavírus-járvány kitörése óta az egészségügyet és a krízis által erősebben sújtott társadalmi csoportokat támogatja kiemelten. Az 51 éves üzletember szerint mások megsegítése, bizonyos megoldatlan társadalmi problémák megválaszolása, felkarolása mindannyiunk feladata. ,,
    A képzeletbeli harmadik helyen Szíjj László, a Duna Csoport tulajdonosa áll, aki négyszázmillió forintnál többet szánt idén vagyonából jótékonykodásra.

    Amikor eljutok oda, hogy támogatok egy projektet vagy egy rászorulót, akkor nálam egy szempont van, ami meghatározó, mégpedig az, hogy a segítségem érezhető könnyebbséget nyújtson, függetlenül a támogatás összegétől

    – mondta el a vállalkozó motivációiról. A cégcsoporttal létrehozott egy jótékonysági szervezetet is, a Duna Bonum Alapítványt, amely jelentős adományokkal segíti a rászorulókat.,,.”

    1
    3
  5. Névtelen
    2023.05.08. 14:40

    A „népszaga” a szar szaga. 😛
    Amúgy meg – részletezés nélkül, mert az itt fölösleges – a trójai falónak a faszáját! Üdvözlettel: egy nyugger. 🙂 🙂 🙂

    1
    1
  6. Névtelen
    2023.05.09. 09:41

    A magyar gazdaság olyan erős, hogy ha egy büdös fillér nem érkezik Brüsszelből, akkor is megáll a Kiccsalád a lábunkon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük