Skip to content

Titkos nemzetközi neonáci fesztivál lesz hétvégén Budapesten

Titkos nemzetközi neonáci fesztivál lesz hétvégén Budapesten

Hivatalosan European Fight Night a rendezvény elnevezése és harcművészeti gálaként hirdetik.

Hétvégén tartják Budapesten azt a rendezvényt, amelyet a szélsőjobboldal a Covid óta megrendezett legnagyobb radikális nacionalista találkozóként aposztrofál. Ez lesz május 6-án a magyar fővárosban megtartandó European Fight Night – írja a Telex. A szervezők hangsúlyozzák, hogy a résztvevők nem készíthetnek fotókat vagy videófelvételeket, és hogy ha valaki mégis megteszi, eltávolítják az eseményről, ahogyan azt is, aki az esemény pontos helyszínét nyilvánosságra hozza.

Telex szerint a European Fight Night szervezői Európa néhány legtitkosabb szélsőjobboldali csoportosulásával állnak kapcsolatban – köztük olyan erőszakos neonáci csoportokkal, amelyeket több országban betiltottak.  A rendezők nyilvánosan három fő szervezőt neveztek meg: A magyar Legio Hungaria, a német Kampf der Nibelungen („Nibelungok csatája”) és a Pride France.

A magyar Legio Hungariát Incze Béla vezeti. Incze egykor a magyar parlament egyik szélsőjobboldali képviselőjének asszisztenseként dolgozott, mielőtt elveszítette volna állását, állítólag azért, mert bántalmazott egy rendőrtisztet – írja a Telex. 2019-ben megrongáltak egy zsidó közösségi központot, 2021-ben Budapesten leromboltak egy Black Lives Matter-szobrot, 2023-ban pedig állítólag egy szélsőjobboldali rendezvényről tudósító újságírókat támadtak meg.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



5 Comments

  1. Névtelen
    2023.05.05. 09:10

    Brutál titkos, ha a bulvár is ír róla

    • Névtelen
      2023.05.05. 15:47

      Sorosék küldik majdan_2 eléréséért
      A telex meg jól értesült

      2
      1
    • Névtelen
      2023.05.05. 17:56

      A telex nevű izé reklámozza, hátha jönnek a délkelet-ázsiai „olvasóik” is. Mert itt már – dollár ide vagy inkább oda – alig lézengenek. Döglődik a 444 is. Szóval valami nem stimmel itt a dollármédia elfogadottságával. Nagyon kilóg az usa lóláb. 🙂

  2. Névtelen
    2023.05.05. 15:45

    Majd a nemzeti-szocialista, vagyis náci, vagyis Gyöngyösi-Dobrev kormány útjukat állja.

    2
    1
    • Névtelen
      2023.05.06. 11:53

      Большая разница Цветной Штирлиц

      https://www.youtube.com/watch?v=c8dX-A4h2DU

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük