Skip to content

Cseszkó Tomi. Zsidóként magasztalta Hitlert egy biztonságpolitikai szakértő a kormányközeli Ultrahang eseményén

Cseszkó Tomi. Zsidóként magasztalta Hitlert egy biztonságpolitikai szakértő a kormányközeli Ultrahang eseményén

A helyszínt és a netes élő közvetítést is a Hit Gyülekezete biztosította.

„Kicsit furcsa iróniája a sorsnak, hogy az utolsó nagy, valóban európai vezető a világpolitikában, az Adolf Hitler volt” – ezt mondta vasárnap a kormányközeli Ultrahang győri közönségtalálkozóján egy biztonságpolitikai szakértő.  A megszólaló ehhez azt is hozzátette, hogy ő zsidóként állapítja meg ezt, illetve, hogy Hitlerrel aztán „véget ért ez a dolog”.

Az eseményről videó is készült, a fent idézett részlet pedig felkerült a Twitterre is, ott szúrta ki az rtl.hu.

 

 

A videóban látható és hallható, magyarul beszélő férfi Robert C. Castel, aki Aradon született magyar zsidó családban, és 1987-ben vándorolt ki Romániából Izraelbe. A győri rendezvényen szakértőként többek között arról beszélt, hogy:

  • Európában vívják meg a nagyhatalmak a migrációs válságból kipattanó háborúkat;
  • a NATO megalakításának kizárólag az volt a célja, hogy a II. világháború után kettéosztott Németország „lent maradjon”, azaz soha többé ne legyen világhatalom.

A biztonságpolitikával foglalkozó Utrahang 2021 óta jelentkezik rendszeres adásokkal a neten, a visszatérő szakértőik között pedig két kormánykörökből jól ismert név is megtalálható: Nógrádi György és Georg Spöttle. A döntően az Orbán-kormány külpolitikai álláspontját tükröző műsoraikban korábban feltűnt már Thürmer Gyula, Ungár Péter, Schiffer András és Torockzai László is.

A szervezet győri rendezvénynek a Hit Gyülekezete Tihanyi Árpád úti Salamon terme adott helyet múlt héten. A műsort ekkor az a Cs. Király Tamás vezette, aki

  • korábban Cseszkó Tamás néven a Hit Gyülekezetének online rádiójánál, a Hit Rádiónál dolgozott;
  • aztán a Hetek nevű napilap munkatársa volt;
  • a szombathelyi Fideszben Hende Csaba bizalmi embereként volt ismert;
  • Szombathelyi7Nap egykori felelős szerkesztőjeként pedig költségvetési csalás és számviteli rend megsértése miatt jogerősen felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Robert C. Castel mellett a másik meghívott előadó Demkó Attila biztonságpolitikai szakértő, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Geopolitikai Műhelyének vezetője volt.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



3 Comments

  1. Névtelen
    2023.05.03. 18:26

    miben nyilvánul meg a magasztalás fogalma itt?

    • Névtelen
      2023.05.10. 22:46

      Szereti a szerkesztő féknyúzt. Ennyi.

  2. Névtelen
    2023.05.10. 13:59

    ADENAUER kancellár sem volt kispályás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük